Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τί μέγεθος θα έχει η οθόνη του iPhone 6;

Το iPhone 6 θα έχει οθόνη 4,8 ιντσών, εκτιμά αναλυτής της Apple
Κορυφαίος αμερικανός αναλυτής παύει πλέον να τηρεί επιφυλακτική στάση απέναντι στην Apple και συνιστά στους πελάτες του την αγορά μετοχών της Apple. Η αισιοδοξία του, που οδήγησε σε άνοδο της τιμής της μετοχής της Apple κατά 1% την Δευτέρα, αποδίδεται στην εκτίμηση ότι το iPhone 6 θα αποκτήσει μεγαλύτερη οθόνη, 4,8 ιντσών.


Ο λόγος για τον Πίτερ Μίσεκ, από την εταιρεία Jefferies, ο οποίος εκτιμά πως η Apple έχει βελτιώσει το περιθώριο κέρδους από το smartphone της αφού βελτιώθηκαν οι προσφορές των προμηθευτών της. Επιπλέον, ο Μίσεκ δηλώνει προς τους επενδυτές της Apple ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει τελικά τις οθόνες 4 ιντσών και θα μεταβεί στις 4,8 ίντσες στο iPhone 6 το 2014. «Περισσότερα από τα μισά smartphone στην παγκόσμια αγορά έχουν οθόνες μεγαλύτερες από τις 4 ίντσες. Το iPhone 6 θα οδηγήσει σε μια έκρηξη αναβαθμίσεων από τους πιστούς χρήστες των προϊόντων της εταιρείας, γεγονός που καθιστά την μετοχή ελκυστική», καταλήγει η αναφορά του Μίσεκ, ενός από τους πλέον εύστοχους αναλυτές της Apple.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ακούγεται πως η Apple εξετάζει την κατασκευή iPhone με οθόνες διαγωνίου 4,8 έως και 6 ιντσών, σύμφωνα με πηγές τις εφημερίδας Wall Street Journal. Οι προμηθευτές της στην Ασία μαρτυρούν την προθυμία της εταιρείας να προχωρήσει, την στιγμή που ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της λανσάρει smartphone στις 5,7 ίντσες (Samsung Galaxy Note 3) ή ακόμα και στις 6,3 ίντσες (Samsung Galaxy Mega), καθιστώντας δυσδιάκριτη την διαφορά ανάμεσα σε smartphone και tablet. Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον της Apple για iPhone στις 4,8 ίντσες, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

(in)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου