Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

«Έσπασε» ακόμα ένα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός

Τον Σεπτέμβρη σημειώθηκε αύξηση 13% μόνο στις αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας – Δείτε τον πίνακα με τα αναλυτικά στοιχεία 


Μετά την πολύ καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού, το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου υπήρξαν- σε σχέση με πέρσι- περίπου 1 εκατομμύριο περισσότεροι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, μέσω αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για χρονιά ρεκόρ 17,5 εκατ. διεθνών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια-πύλες εισόδου των τουριστών στη χώρα, με άμεσα έσοδα 11,5 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τον Σεπτέμβρη, πρώτο στην αύξηση των αφίξεων ήρθε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με ποσοστό 72,54% (49,74% συνολικά για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου), δεύτερο της Μυκόνου με αύξηση 37,10% (27,38% συνολικά) και τρίτο της Σαντορίνης με 28,96% (21,20% συνολικά).

Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Σάμος, Μύκονος, Σαντορίνη, Άκτιο, Σκιάθος, Καβάλα, Άραξος και Καλαμάτα) κατέγραψαν συνολική αύξηση των αφίξεων 10,23%. Να σημειωθεί ότι στο σύνολο του εννεαμήνου όλα τα κύρια αεροδρόμια, εκτός από αυτό της Σάμου, κινήθηκαν ανοδικά, ενδεικτικό της καλής χρονιάς που είναι το 2013 για τον ελληνικό τουρισμό που θα κλείσει με ρεκόρ αφίξεων αλλά και εσόδων για την ελληνική οικονομία.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου