Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Νίκη για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Παρά την απώλεια που εμφανίζει στα ποσοστά του, το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ επικράτησε στις πρόωρες εκλογές που έγιναν την Κυριακή στο Λουξεμβούργο.


Το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα (CSV) χάνει ένα ποσοστό 4,6% των ψήφων και 3 έδρες, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που έκανε το ινστιτούτο TNS για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου RTL. Σύμφωνα με αυτή, ο Γιούνκερ- ο οποίος βρίσκεται για περισσότερα από 18 χρόνια στην εξουσία- θα εξασφαλίσει το 33,4% των ψήφων, έναντι του 38% που είχε λάβει το 2009, και 23 έδρες έναντι των 26 που είχε μετά τις προηγούμενες εκλογές.

Το φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (DP) ανέβασε σημαντικά τα ποσοστά του, κατά 4,2 μονάδες και πλέον βρίσκεται στο 19,2%, μονομαχώντας με τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι μετείχαν στην απερχόμενη κυβέρνηση. Αυτοί φαίνεται ότι εξασφαλίζουν ένα ποσοστό 19,3%, έχοντας χάσει ένα 2,3% από τις προηγούμενες εκλογές. Βάσει της εκτίμησης αυτής και τα δύο αυτά κόμματα λαμβάνουν καθένα από 13 έδρες. Τέλος οι Πράσινοι εξασφαλίζουν βάσει της εκτίμησης αυτής 6 έδρες, έχοντας χάσει μία ποσοστιαία μονάδα.
 
(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου