Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τα 5 καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου

Τα 5 καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου
Χώρες όπως η Ταϊλάνδη ή η Τουρκία, κατάφεραν να μπουν στη λίστα των κορυφαίων νοσοκομείων. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα 5 καλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως, δεν είναι όλα στην Αμερική. Βρήκαμε, λοιπόν και σας παρουσιάζουμε τα πέντε καλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως.


1. Johns Hopkins
Πρόκειται για το καλύτερο ιατρικό κέντρο, με άριστες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό. Ιδρύθηκε το 1877 και βρίσκεται στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Ορισμένες θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε αυτό το νοσοκομείο. Εξειδικεύεται στη Γυναικολογία, τη Νευρολογία, την Ουρολογία και την Ορθοπαιδική.

2. Bumrugrad
Bumrugrad σημαίνει «φροντίδα για τους ανθρώπους». Το Διεθνές Νοσοκομείο Bumrugrad βρίσκεται στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Είναι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο που ιδρύθηκε το 1980. Διαθέτει συνολικά πάνω από 1.000 κλίνες και έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία.

3. Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης
Ιδρύθηκε το 1811 και βρίσκεται στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Συνεργάζεται με την Ιατρική Σχολή και το Ακαδημαϊκό Κέντρο Υγείας του Χάρβαρντ.

4. Fortis
Το νοσοκομείο Fortis βρίσκεται στην πόλη Μπανγκαλόρ της Ινδίας. Ιδρύθηκε πριν 12 χρόνια και είναι ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ινδίας αλλά και του κόσμου. Ειδικεύεται στην Καρδιολογία και τη Χειρουργική.

5. Anadolu
Το Ιατρικό Κέντρο Anadolu βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τουρκίας και συνεργάζεται με το νοσοκομείο Johns Hopkins. Ιδρύθηκε το 2005. Ειδικεύεται στην Ιατρική της Εργασίας και λειτουργεί σύμφωνα με το Σύστημα Ποιοτικής Διαχείρισης και το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

(onmed)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου