Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

ΟΙ ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 1994 (Έγχρ.), 110'

THE SPECIALIST. Αμερικανική ταινία του Λούις Λιόζα, με τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Σάρον Στόουν, Τζέιμς Γουντς.

Πρώην πράκτορας ειδικευμένος στα εκρηκτικά πείθεται από μια μοιραία γυναίκα να εξοντώσει τρεις μαφιόζους.

Ως συνήθως μονολιθικός υποκριτικά ο Σταλόνε, ως συνήθως λίγο γυμνή η Στόουν (όπως και ο πισινός του Σλάι), αλλά με λίγες θεαματικές σκηνές εκρήξεων σπεσιαλιτέ δεν φτιάχνεται.




Η ΛΕΜΟΝΙΑ

ΒΟΥΛΗ 22.10
Σινεφίλ, 2008 (Έγχρ.), 106'

ETZ LIMON. Ισραηλινο-γερμανο-γαλλική ταινία του Εράν Ρικλίς, με τους Χιαμ Αμπάς, Αλί Σουλιμάν, Ντόρον Τάβορι.

Μια εύστοχη ανάγνωση της πολιτικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή μέσα από μια αληθινή προσωπική ιστορία. Η υπόθεση ενός υπουργού Άμυνας, ο οποίος αισθάνεται να απειλείται από ένα αγρόκτημα με λεμονιές, μπορεί να θεωρηθεί έως και αστεία.

Ο Ρικλίς όμως έχει την ευαισθησία και την εξυπνάδα να πιαστεί από ένα τόσο φαινομενικά φαιδρό γεγονός προκειμένου να μιλήσει για εθνική υπερηφάνεια, ταξικές ανισότητες, συζυγική απιστία και συζυγικό χρέος, δημοσιογραφική δεοντολογία, προσωπική μοναξιά κι εθνική απομόνωση. Αξιοπρόσεκτη είναι και η στάση του σκηνοθέτη απέναντι στην απόδοση του δικαστικού αγώνα της Σάλμα. Κρατάει μόνο τις αποχρώσεις αυτής της άνισης μάχης και προτιμά και πάλι να κατανοήσει την ηρωίδα μέσα από μια νέα διάσταση στην προσωπική της ζωή. Εξαιρετική η Χιαμ Αμπάς στον πρωταγωνιστικό ρόλο – κουβαλάει πάνω της από την πρώτη μέχρι την τελευταία σκηνή τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις μιας ζωής.


GUNS

STAR 02.15
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 86'

Καναδική τηλεταινία του Σατζ Σάδερλαντ, με τους Κολμ Φιόρε, Ελίσα Κάθμπερτ, Λίρικ Μπεντ.

Ο γιος ενός διαβόητου εμπόρου όπλων θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του πατέρα ενός γερουσιαστή.

Μίνι σειρά μαζεμένη σε τηλεταινία (σήμερα προβάλλεται το β΄ μέρος), που δημιουργήθηκε με αφορμή μια σειρά περιστατικών ένοπλης βίας στο Τορόντο το καλοκαίρι του 2005 και προσπαθεί να περάσει διάφορα μηνύματα για την οπλοχρησία.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου