Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV

ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟ… ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ

(Βαθμολογία Armageddon: 4/5 - Πρόταση Ημέρας)

STAR 22.00
Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 97'

THE BUCKET LIST. Αμερικανική ταινία του Ρομπ Ράινερ, με τους Τζακ Νίκολσον, Μόργκαν Φρίμαν, Σιν Χέις.

Δύο ασθενείς άντρες με διάγνωση που τους δίνει μόλις έξι μήνες ζωής, κάνουν ένα τελευταίο ταξίδι. Η ανδρική φιλία, η επανεκτίμηση της ζωής, η αναθεώρηση καθοριστικών αποφάσεων όταν η κλεψύδρα κοντεύει ν’ αδειάσει. Με σύνθημα το «ποτέ δεν είναι αργά», ο Ρομπ Ράινερ παρακολουθεί τη δοκιμασία δύο μεσήλικων αντρών που βλέπουν το τέλος ν’ αχνοφαίνεται στον ορίζοντα κι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν τις πιο απίθανες επιθυμίες τους, φτάνοντας μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων.


Εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους –ο ένας (Τζακ Νίκολσον) πάμπλουτος, δύστροπος, αλαζόνας και εγωιστής, ο άλλος (Μόργκαν Φρίμαν) πρώην μηχανικός αυτοκινήτων, προσηνής, ψύχραιμος και πιο στοχαστικός–, οι δύο ήρωες είναι συμπαθέστατοι, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Οι δε πρωταγωνιστές εμπλουτίζουν αυτό το buddy movie με χιούμορ, σαρκασμό, μεγαλοψυχία και εντιμότητα.


ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

STAR 02.00
Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 104'

WHAT JUST HAPPENED. Αμερικανική ταινία του Μπάρι Λέβινσον, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κάθριν Κίνερ, Μπρους Γουίλις.

Βασισμένος στις προσωπικές εμπειρίες του διάσημου χολιγουντιανού παραγωγού Αρτ Λίνσον, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Ανθρώπου της Βροχής» επιχειρεί κι αυτός με τη σειρά του να μας πείσει για το πόσο αστεία είναι τα άπλυτα της λαμπερής Μέκκας του θεάματος. Οδηγός στο διασκεδαστικό ταξίδι στην αόρατη πλευρά ένας απολαυστικός Ντε Νίρο, ως producer στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ο οποίος μ’ ένα bluetooth κολλημένο μόνιμα στο αφτί του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με το σκληρό αφεντικό τού στούντιο, έναν ασυμβίβαστο σκηνοθέτη, έναν νευρωτικό ατζέντη, έναν δύστροπο σταρ, την πρώην και την πιο πρώην σύζυγό του.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις που δεν μας εκπλήσσουν, συμβιβασμοί και χτυπήματα κάτω από τη μέση τα οποία έχουμε μάθει πια κι αν το χαλαρό χιούμορ βρίσκει μερικές φορές στόχο, όλα μοιάζουν, μπροστά στην κοφτερή σάτιρα του αλτμανικού «Παίχτη», με ανώδυνο σινεφίλ ανέκδοτο.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου