Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Super League: Επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού - Xατ-τρικ o Μήτρογλου

Επίδειξη δύναμης έκανε το Σάββατο βράδυ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στο Γ. Καραϊσκάκης ,όπου με δεύτερο συνεχόμενο χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου νίκησε τη Skoda Ξάνθη με σκορ 4-0, σημείωσε την τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και με ψυχολογία στα ύψη θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τρίτη την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ Γκονζάλεθ έδειξε κυρίως στο α΄ ημίχρονο ομάδα υψηλού επιπέδου και χειροκροτήθηκε από τους φίλους των Ερυθρολεύκων(βρέθηκαν πάνω από 15.000 στο φαληρικό γήπεδο). Ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα που δεν παιζόταν! Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε το δικό του ρεκόρ. Πέτυχε νέο χατ-τρικ (το προηγούμενο στο ματς με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά) και οδηγεί με έξι γκολ την κούρσα των σκόρερ. Το δίδυμο στην επίθεση Μήτρογλου-Σαβιόλα έβγαζε φωτιές! Ντεμπούτο έκανε ο Σαμπού Γιαταμπαρέ ο οποίος θύμισε με το παιχνίδι του τον Γιάγια Τουρέ! Ο αφρικανος μέσος μπήκε αλλαγή (62΄) και έδειξε έτοιμος για την ενδεκάδα. Ο 24χρονος διεθνής μέσος από το Μάλι κάλυψε πολλά χιλιόμετρα, ήταν δημιουργικός, σωστός στα ανασταλτικά του καθήκοντα και έδειξε υψηλό δείκτη τεχνικής κατάρτισης. Σπουδαία δουλειά ση μεσαία γραμμή έκανε ο μαχητικός Ανδρέας Σάμαρης. Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Σαβιόλα, Βάις ,Φουστέρ, Μασάντο, Μανωλάς, Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός σφυροκόπησε την Ξάνθη από το πρώτο λεπτό! Οι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην εστία του Πέρεζ και οι φίλαθλοι χόρτασαν γκολ και θέαμα. Παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν με αλλαγές στην ενδεκάδα, ο Μίτσελ παρουσίασε ομάδα συνόλου.

Το γρήγορο γκολ(3΄), έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων, ανέβασε την ψυχολογία και τους έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Σε φάουλ του Βάις, ο Μήτρογλου έπιασε κεφαλιά, ο γκολκίπερ Πέρεζ απέκρουσε ασθενώς και ο Σαβιόλα που καραδοκούσε με κοντινό σουτ άνοιξε το δρόμο προς τον θρίαμβο(1-0).

Στη συνέχεια ο Κώστας Μήτρογλου με δύο γκολ έριξε στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου στο καναβάτσο. Στο 27΄ ο Φουστέρ έβγαλε πάσα ακριβείας στον Μήτρογλου ο οποίος με αριστερό υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 2-0. στο 45΄ σε φάουλ που έγινε έξω από την περιοχή της Ξάνθης, ο Μήτρογλου εκτέλεσε με το αριστερό για να στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στη δίχτυα(3-0). Ο Πέρεζ έμεινε…άγαλμα. Η ακριτική ομάδα είχε κάθετο δοκάρι σε σέντρα του σουτ του Μαρίν(29΄).

Η ομάδα του Μίτσελ κατέβασε ταχύτητα στο β΄ ημίχρονο και έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το ρυθμό τους, βγήκαν στην επίθεση και δημιούργησαν τρεις επισκέψεις την Ερυθρόλευκη εστία. Όμως ο Ρομπέρτο δήλωσε παρών και στις τρεις περιπτώσεις. Σε συρτό σουτ του Βασιλακάκη((57΄0, σε φάουλ του Εστράδα(60΄), σε κοντινό σουτ του Ντιέ(61΄).

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Μήτρογλου από κοντά, ύστερα από εντυπωσιακό σλάλομ και πάσα του Βάίς(73΄).

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Χ. Καλογερόπουλος(Αθήνας).Κίτρινη κάρτα: Γιαταμπαρέ, Παϊτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο(46΄ Μανιάτης), Μανωλάς, Μετζανί, Μπονγκ(36΄ λ.τρ. Χολέβας), Σάμαρης, Μασάντο, Βάις, Φουστέρ(62΄ Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα, Μήτρογλου.

SKODA ΞΑΝΘΗ:Πέρεζ, Μπέρτος, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Παϊτο(42΄ Μπαξεβανίδης), Γούτας, Βασιλακάκης(71΄ Σολάρι), Ντιέ, Μαρίν, Μαρσελίνιο(46΄ Σομπράνο), Εστράδα.

*Το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού τοποθέτησε αμέσως πάγο στο πόδι του Γκαετάν Μπονγκ που αποχώρησε τραυματίας στο 36΄.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου