Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Pacific Rim: Η νέα ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (Trailer)

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, που μάς έχει συνηθίσει μόνο σε αξιόλογες παραγωγές - θυμηθείτε τα "Πέντε Θρύλοι", "Γάτος Σπιρουνάτος", "Kung Fu Panda 2", "Τα Μάτια της Τζούλια", "Biutiful", "Το Ορφανοτροφείο", ο "Λαβύρινθος του Πάνα" και πολλά άλλα, τόσο από θέση παραγωγής όσο και από θέση σκηνοθεσίας- αυτή τη φορά σκηνοθετεί μια ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους, οι οποίοι έρχονται από εκεί που δεν το περιμένουμε...από τη θάλασσα! 




Ογκώδη Γιάγκερ κατά γιγαντιαίων Καϊτζού!Λεγεώνες τρομακτικών πλασμάτων -Καϊτζού- που εφορμούν από τη θάλασσα, ξεκινούν έναν πόλεμο με εκατομμύρια θύματα και με αποτέλεσμα την εξάντληση των πόρων της ανθρωπότητας. Για να αμυνθούν οι άνθρωποι φτιάχνουν τα Γιάγκερ, ογκώδη ρομπότ που ελέγχονται ταυτόχρονα από δύο πιλότους των οποίων οι εγκέφαλοι είναι συνδεδεμένοι με μία γέφυρα νευρώνων! 



Πρωταγωνιστούν οι Τσάρλι Χάναμ, Ίντρις Έλμπα, Ρίνκο Κικούκι, Τσάρλι Ντέι, Ρον Πέρλμαν. 



Λίγο πριν την οριστική καταστροφή ένας ξεπεσμένος πρώην πιλότος (Τσάρλι Χάναμ) και μία άπειρη δόκιμος (Ρίνκο Κικούσι) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πλοηγήσουν ένα θρυλικό και φαινομενικά ξεπερασμένο Γιάγκερ από το παρελθόν. 

Αυτοί οι δύο θα κληθούν να προστατέψουν την ανθρωπότητα, καθώς είναι η τελευταία της ελπίδα πριν την αποκάλυψη. 

Το ερώτημα, ποιος έχει την πραγματική δύναμη, ο ανθρώπινος νους ή μηχανή; Και σε αυτή την ταινία με ήρωες ρομπότ και ανθρώπους, ισχύει το ίδιο ερώτημα που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται συχνά φέτος σε όλες τις ταινίες που είχαν να κάνουν με υπερήρωες. 



Ας γνωρίσουμε τον Γκιγιέρμο ντελ ΤόροΓεννήθηκε στο Μεξικό το 1964. Είναι δηλαδή μόλις 49 χρόνων αυτή τη στιγμή που μιλάμε! Ενδιαφέρθηκε από πολύ μικρός για τον κινηματογράφο, και ασχολήθηκε αρχικά με το make up και τα εφέ δίπλα στον Ντικ Σμιθ, μετρ του είδους. Το 1993 μετά από δύο ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθέτησε, έκανε τη μεγάλη εμφάνιση με την ταινία μεγάλου μήκους "Cronos"(δείτε σχετικά παρακάτω) αποσπώντας το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Καννών. 

Έκτοτε, τα φώτα είναι διαρκώς πάνω του. Θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς σκηνοθέτες και σεναριογράφους, είναι λάτρης του γοτθικού και φανταστικού κινηματογραφικού είδους και το 2006, με το ισπανόφωνο αριστούργημά του "Ο λαβύρινθος του Πάνα" απέσπασε τρία Όσκαρ, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, σκηνογραφίας και μακιγιάζ. 

Έχει επίσης γράψει μια σημαντική μελέτη για τις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ ενώ έχει πια και τη δική του εταιρία παραγωγής με την επωνυμία "Tequila Gang". 

(in)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου