Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εξαγορά της Nokia από την Microsoft!

Η Microsoft προχωρά στην αγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Nokia, σε μια προσπάθεια να "πατήσει πόδι" στην κυριαρχία του διδύμου Samsung/Android

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Nokia και τις άδειες χρήσης των κατοχυρωμένων τεχνολογιών της προσφέροντας 5,44 δισεκατομμύρια ευρώ.


Στην Microsoft θα επιστρέψει ο διευθύνων σύμβουλος της φινλανδικής εταιρείας, Στέφεν Έλοπ, ο άνθρωπος που τον Φεβρουάριο του 2011 είχε υπογράψει την συμφωνία που θα έφερνε το λειτουργικό σύστημα της Microsoft στα smartphone της Nokia.

Την συμφωνία είχε συνυπογράψει ο Στήβεν Μπάλμπερ, ο οποίος αποχωρεί εντός 12μήνου από την Microsoft, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον υπό αναζήτηση διάδοχό του για την αναμόρφωση της Microsoft σε μια εταιρεία «συσκευών και υπηρεσιών».

Το τίμημα για την εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των πωλήσεών της το 2012, εντούτοις οι αναλυτές της αγοράς δεν σπεύδουν να μιλήσουν για υποτίμηση της αξία της.

Μετά την εξαγορά από την Microsoft, η δραστηριότητα της Nokia θα περιοριστεί στα δίκτυα, την πλοήγηση και την χορήγηση αδειών για τις πατέντες της.

(Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου