Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Απειλές και πιέσεις για να μην καταθέσουν οι μάρτυρες εναντίον της Χρυσής Αυγής

Τρεις τουλάχιστον, χρυσαυγίτες πρόκειται να καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες προσθέτοντας πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα. Ωστόσο τους ασκούνται έντονες πιέσεις από κύκλους της Χρυσής Αυγής για να μην προσέλθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν.


Σύμφωνα με την Καθημερινή τρεις, τουλάχιστον, χρυσαυγίτες πρόκειται να καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες προσθέτοντας πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ασκούνται έντονες πιέσεις από κύκλους της Χρυσής Αυγής για να μην προσέλθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν.

Εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε στελέχη της ΧΑ

Σε εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αντληθούν πολύτιμα στοιχεία για τη μεγάλη έρευνα της Δικαιοσύνης σχετικά με την έκνομη δράση της οργάνωσης, έχει προχωρήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος αναζητά στοιχεία για να «δέσει» τις κατηγορίες για την παράνομη δραστηριότητα στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Στην έρευνα συνδράμουν η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ. Και οι δύο υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους επιβαρυντικά στοιχεία που «δένουν» για στελέχη αλλά και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να οδηγήσει πολλούς εξ αυτών και σε προσωρινές κρατήσεις.

Τι δέιχνουν έως τώρα τα στοιχεία

Τα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί είναι τέτοια «που μπορεί και τώρα να θεμελιώσουν το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης κατά στελεχών, ακόμα και ορισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής», αλλά πρόσθετε με νόημα πως «στόχος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είναι η έρευνα να φθάσει και να αγγίξει τον σκληρό πυρήνα της Χ.Α., που οργάνωνε και καθοδηγούσε το παράνομο δίκτυο σε όλη τη χώρα».

Σύμφωνατο δημοσίευμα, η έρευνα Βουρλιώτη εκτός από τη θεμελίωση της κατηγορίας για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κατατείνει στη συγκέντρωση αποδείξεων και για σωρεία άλλων παράνομων πράξεων με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες, όπως βιαιοπραγίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις και άλλες. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει κινηθεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος της Χ.Α., ενώ αντίθετα σημαντικό βάρος δίδεται στη διερεύνηση της οικονομικής κατάστασης ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβίασης μικροπωλητών και άλλων.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου