Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σίγουρος ο Ομπάμα πως το καθεστώς Άσαντ ευθύνεται για τη χημική επίθεση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την πεποίθηση, κατά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της G20 στην Αγία Πετρούπολη ότι οι συριακές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων και υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της διεθνούς απαγόρευσης της χρήσης των όπλων αυτών, δήλωσε σήμερα ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.


Σε συνέντευξή του, στο περιθώριο της G20 στην Αγία Πετρούπολη, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μπεν Ρόουντς τόνισε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα «εξέφρασε για μια ακόμα φορά την απόλυτη πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση Άσαντ εξαπέλυσε την επίθεση με χημικά όπλα που σκότωσε 1.429 ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Ρόουντς, ο Ομπάμα είπε στους ηγέτες της G20 ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης των χημικών όπλων και υπογράμμισε το «κλίμα παράλυσης» στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Ρόουντς τόνισε εξάλλου ότι η Ρωσία δεν έχει «τίποτα να συνεισφέρει» στην πολιτική συζήτηση στις ΗΠΑ, μετά την άρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων να συναντηθεί με ρωσική αντιπροσωπεία για το θέμα αυτό και κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τη Μόσχα ότι «αρνείται να ενεργήσει» στον ΟΗΕ κατά του καθεστώτος της Δαμασκού και ότι θέλει «να αποφύγει τα σοβαρά προβλήματα» αυτής της υπόθεσης.

"Οι Ρώσοι έχουν υποστηρίξει τον 'Ασαντ όποια κι αν είναι τα γεγονότα, ό,τι κι αν κάνει το καθεστώς. Δεν περιμένουμε συνεργασία με τους Ρώσους στο θέμα των χημικών όπλων», τόνισε ο Ρόουντς.

(AΠE-MΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου