Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

"Χαστούκι" της Ατλέτικο στη "Βασίλισσα"

Δεύτερο συνεχόμενο «πάρτι» της Ατλέτικο μέσα στο Μπερναμπέου! Μετά την περσινή κούπα στο Κύπελλο, οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν ξανά 1-0 της τραγικής Ρεάλ και ανέβηκαν στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν (μαζί με την Μπαρτσελόνα). 


Χρυσός σκόρερ ο «σεληνιασμένος» Ντιέγκο Κόστα, που σημείωσε το 8ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα, ενώ οι παίκτες του Σιμεόνε είχαν κι άλλες φάσεις για γκολ (μεταξύ άλλων και δοκάρι)! 

Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, η «βασίλισσα» ήταν εκτός τόπου και χρόνου, σε μια από τις πιο κακές βραδιές της, είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο... 84’ και μοιραία βρίσκεται πλέον στο -5 από την κορυφή. 

Το ματς 

Τα πράγματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Πίεση η Ρεάλ, άμυνα και τακτική η Ατλέτικο κι ότι προκύψει στην κόντρα. Ωστόσο, στο 11’ ένα κλέψιμο του Φελίπε Λουίς στο χώρο του κέντρου έδωσε τη δυνατότητα στον Κόκε να βγάλει την κάθετη στον Ντιέγκο Κόστα, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα τον Λόπεθ και να «παγώνει» το Μπερναμπέου για το 1-0. Τα λεπτά περνούσαν, αλλά οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν αντιδρούσαν, αλλά χειροτέρευαν, με τους πάντες (μηδενός εξερουμένου) να παρουσιάζουν πολύ κακή εικόνα. Παραλίγο μάλιστα οι «ροχιμπλάνκος» να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Τιάγκο έχασε μοναδική ευκαιρία με κεφαλιά ανενόχλητος! Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος –κι αφού γιούχαρε ο κόσμος στο γήπεδο- χρειάστηκε να επέμβει εις διπλούν ο Ντιέγκο Λόπεθ για να κρατήσει τουλάχιστον το 1-0. 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Αντσελότι έριξε στον αγώνα τους Μπέιλ και Μόντριτς, μήπως και άλλαζαν τα πράγματα. Όχι μόνο δεν διαφοροποιήθηκε κάτι, αλλά στο 60’ ο Ντιέγκο Κόστα έφυγε φάτσα με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ, όμως το κακό κοντρόλ του δεν τον βοήθησε να σουτάρει σωστά και έχανε νέα τεράστια ευκαιρία για την Ατλέτικο. Δέκα λεπτά μετά είχαμε το πρώτο... καλό σουτ από πλευράς γηπεδούχων, με τον «εξαφανισμένο» Κριστιάνο να απειλεί τον Κουρτουά. Στο 80’ οι παίκτες του Σιμεόνε έχασαν ΑΚΟΜΑ μία μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσουν» το ματς, όμως το εξαιρετικό πλασέ του Κόκε σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Μοράτα μπήκε στον αγώνα από πλευράς Ρεάλ και παραλίγο να γίνει ο ήρωάς της. Όμως, τόσο το φοβερό ψαλιδάκι του στο 84’(απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουρτουά), όσο και το κοντινό σουτ του στο 90’ (ελάχιστα άουτ η μπάλα) δεν άλλαξαν το σκορ, με την Ατλέτικο να πανηγυρίζει μεγάλη νίκη. 




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα, Κοεντράο, Κεντίρα, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ντι Μαρία (46’ Μπέιλ), Ίσκο (73’ Μοράτα), Ιγιαραμέντι (46’ Μόντριτς) 

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά (88’ Ροντρίγκεθ), Ντιέγκο Κόστα (85’ Μπαπτιστάο), Βίγια (87’ Γκαρθία)

(sport-fm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου