Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Απίστευτη θηριωδία στη Νιγηρία – Σκότωσαν περισσότερους από 50 φοιτητές ενώ κοιμούνταν

Τρομακτικός είναι ο απολογισμός της επίθεσης που έγινε σε κολέγιο στη Νιγηρία. Ενοπλοι έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις και σκότωσαν περισσότερους από 50 φοιτητές την ώρα που κοιμούνταν στους ξενώνες.


Δράστες της επίθεσης ένοπλοι Ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Πρόκειται για την ομάδα Μπόκο Χαράμ, που μάχονται για την ανατροπή της κυβέρνησης και έχει κάνει πολλές επιθέσεις σε σχολεία, καθώς το όνομά τους σημαίνει «Η δυτική εκπαίδευση είναι απαγορευμένη». Μόλις τον περασμένο Ιούλιο έκαναν έφοδο σε ένα χωριό με όπλα και εκρηκτικά και σκότωσαν τουλάχιστον 42 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαθητές.

Ακόμη δεν έχει δοθεί επίσημα ο αριθμός των νεκρών στο Κολέγιο, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις Νιγηριανού πολιτικού στο BBC, περισσότεροι από 50 φοιτητές έχασαν τη ζωή τους. Εκπρόσωπος του Κολεγίου δήλωσε πως ακόμη περισυλλέγονται πτώματα από τις αρχές, ενώ περίπου 1.000 φοιτητές εγκατέλειψαν τη σχολή. Πέρα από τους πυροβολισμούς στους ξενώνες, οι αντάρτες έβαλαν φωτιά σε αίθουσες διδασκαλίας.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου