Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2009 (Έγχρ.), 93'

COMMAND PERFORMANCE. Αμερικανική ταινία του Ντολφ Λούντγκρεν, με τον ίδιο και τους Μελίσα Μολινάρο, Χρίστο Σόποφ.

Ο Ντολφ Λούντγκρεν σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής (λες και δεν κάνει αρκετό κακό ως ηθοποιός), σε μια περιπέτεια όπου ο Ρώσος πρόεδρος απάγεται κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής συναυλίας μαζί με την ποπ σταρ τραγουδίστρια.

Πάρε στα σοβαρά το tagline της ταινίας «Αυτό το σόου θα μπορούσε να είναι θανάσιμο». Είναι θανάσιμα ανόητο.



DISASTER MOVIE

STAR 01.45
Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 90'

Αμερικανική ταινία των Άαρον Σέλτζερ και Τζέισον Φρίντμπεργκ, με τους Ματ Λάντερ, Κρίστα Φλάναγκαν, Βανέσα Μινίλο.

Άαρον Σέλτζερ και Τζέισον Φρίντμπεργκ: Το δίδυμο της συμφοράς ξαναχτυπά με μία ακόμα κινηματογραφική παρωδία, καταφέρνοντας κάτι το αξιοθαύμαστο. Αυτή είναι και η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες ταινίες τους («Date Movie», «Epic Movie», «Σπαρτιάτες για Κλάματα»), πράγμα καθόλου μα καθόλου εύκολο. Ξυπνώντας έντρομος, διόλου τυχαία, από έναν εφιάλτη με την Έιμι Γουάινχάουζ (λέμε τώρα...) και το κρυστάλλινο κρανίο, ο Γουίλ παρεξηγείται και χωρίζει με την κοπέλα του. Το βράδυ πηγαίνει σε ένα πάρτι, όταν γίνεται σεισμός, πέφτουν αστεροειδείς και ξεσπά ανεμοθύελλα.

Με τους φίλους του αποφασίζουν να καταφύγουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ εμείς τόσην ώρα παρακολουθούμε σκηνές που «σατιρίζουν» τα «Cloverfield», «Juno», «Sex and the City», «Wanted», «Hancock» και όλα τα μπλοκμπάστερ της εποχής, ακόμα και το «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους». Ούτε με αέριο γέλιου δεν μπορείς να χαμογελάσεις, στην πιο ανέμπνευστη και ανεγκέφαλη συρραφή από κρυάδες που έχετε ποτέ συναντήσει επί οθόνης.


ΟΙ ΛΟΦΟΙ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟΙ

STAR 03.30
Τρόμου, 2009 (Έγχρ.), 81'

THE HILLS RUN RED. Αμερικανική ταινία του Ντέιβ Πάρκερ, με τους Ταντ Χίλγκενμπρινκ, Σόφι Μονκ, Τζάνετ Μοντγκόμερι.

Νεαρός φιλότιμος σινεφίλ αναζητά με την παρέα του την εξαφανισμένη κόπια μιας φρικιαστικής ταινίας τρόμου... φυσικά σε κάτι σκοτεινά μέρη όπου παραμονεύει ο πρωταγωνιστής της!

Με το χρησιμοποιημένο από τον Γουές Κρέιβεν εύρημα της «ταινίας (τρόμου) μέσα στην ταινία (τρόμου), αλλά με αδύναμους βασικούς πρωταγωνιστές – μην τα βάψεις και μαύρα αν το χάσεις...

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου