Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΔΗ

STAR 22.00
Θρίλερ, 2006 (Έγχρ.), 160'

COVERT ONE: THE HADES FACTOR. Αμερικανική τηλεταινία του Μικ Τζάκσον, με τους Στίβεν Ντόρφ, Μίρα Σορβίνο, Μπλερ Άντεργουντ.

Όταν μια ομάδα τρομοκρατών απειλεί τις ΗΠΑ με την απελευθέρωση ενός θανατηφόρου ιού, ένας πρώην πράκτορας επανέρχεται στη δράση για να τους εμποδίσει.

Καλοφτιαγμένη τηλεταινία, αν και από την πρώτη ύλη της, ένα μυθιστόρημα του συγγραφέα των μπεστ σέλερ Ρόμπερτ Λάντλαμ, επιμένει στα κλισέ μιας κατασκοπικής περιπέτειας. Και φυσικά, δεν έχει καμία φιλοδοξία να επαναλάβει την επιτυχία της μεταφοράς της «Τριλογίας του Μπορν» του ίδιου συγγραφέα.



ΘΕΑΤΡΙΝΕΣ

ΒΟΥΛΗ 22.00
Κοινωνική, 2007 (Έγχρ.), 107'

ACTRICES. Γαλλική ταινία της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, με την ίδια και τους Ματιέ Αλμαρίκ, Νοεμί Λβοβσκί, Λουί Γκαρέλ.

Ο χαμός του πατέρα, ο αυταρχισμός της μητέρας, ένας δύσκολος θεατρικός ρόλος και η συνειδητοποίηση της χαμένης ευκαιρίας για μητρότητα αρκούν ώστε η 40χρονη ηθοποιός Μαρσελίν να νιώσει ότι η ζωή της γίνεται χίλια κομμάτια.

Η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι σκηνοθετεί, αυτοαναλυόμενη, τους φόβους, τις επιθυμίες και τα όνειρα μιας γυναίκας. Η ταινία έχει ενδιαφέροντα σχήματα, όπως τη ζηλιάρα βοηθό που λειτουργεί σαν αντανάκλαση των επιθυμιών της Μαρσελίν και δηλώνει τρελά ερωτευμένη με τον νάρκισσο σκηνοθέτη, τα κατάλοιπα μιας μεγαλοαστικής καταγωγής που αποδεικνύονται τροχοπέδη στην εκφραστικότητα της κεντρικής ηρωίδας, την έννοια της ερμηνείας μέσα στην ερμηνεία (ο ρόλος της Ναταλία Πέτροβνα, από το θεατρικό «Ένας μήνας στην εξοχή» του Τουργκένιεφ που ανεβάζει η Μαρσελίν τη στοιχειώνει). Ενώ, όμως, οι προβληματισμοί και οι ιδέες πίσω από την ταινία έχουν ενδιαφέρον, η εκτέλεσή τους ακυρώνεται από μια ελιτίστικη αυτοαναφορικότητα κι ένα επίπλαστο ενδιαφέρον για τη νεύρωση. Το δε κλισέ μοτίβο του φαντάσματος της θεατρικής ηρωίδας που ζωντανεύει είναι πέρα για πέρα ντεμοντέ.


ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ

STAR 01.30
Θρίλερ, 1994 (Έγχρ.), 106'

BLINK. Αμερικανική ταινία του Αμερικανική ταινία του Μάικλ Άπτεντ, με τους Μάντλιν Στόου, Έινταν Κουίν, Λόρι Μέτκαλφ.

Μια τυφλή γυναίκα που μόλις έκανε εγχείρηση μεταμόσχευσης οφθαλμού, γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας. Όμως, οι αισθήσεις με τις οποίες μπορεί να αναγνωρίσει τον δολοφόνο είναι η οσμή και το ένστικτο ότι κάποιος την απειλεί.

Ο Μάικλ Άπτεντ δεν παίζει το παιχνίδι του βίαιου θρίλερ τρόμου, παρουσιάζοντας τα εγκλήματα υπαινικτικά. Δεν καταφέρνει όμως να δώσει τον σφιχτοδεμένο εσωτερικό ρυθμό που θα τον δικαίωνε.


IN THE RED

STAR 03.45
Περιπέτεια, 1999 (Έγχρ.), 89'

Αυστραλέζικη ταινία του Γκλεν Ρούλαντ, με τους Ντέιμιαν Μπράντφορντ, Άλισον Κράτσλι, Βανέσα Στιλ.

Στην ταινία μπροστά στην οποία το franchise «The Fast and the Furious» μοιάζει με σινεφίλ αριστούργημα, δύο συμμορίες συγκρούονται στο δρόμο, ενώ και η αστυνομία τρέχει ξοπίσω τους για να τις διαλύσει.

Ανάξια λόγου περιπέτεια από έναν έμπειρο κασκαντέρ που αποφάσισε σε κάποιο διάλειμμα της δουλειά του να το παίξει σκηνοθέτης και σεναριογράφος.


LIVE NUDE GIRLS

ANT1 04.00
Κομεντί, 1995 (Έγχρ.), 95'

Αμερικανική ταινία της Τζουλιάνα Λάβεν, με τις Ντάν Ντιλέινι, Κιμ Κάτραλ, Ολίβια Ντ’ Άμπο.

Μ’ έναν εκούσια παραπλανητικό τίτλο (μην περιμένετε, λοιπόν, να δείτε μια ερωτική ταινία), αυτή η καλογραμμένη κομεντί ντύνει έξι γυναίκες με τα νυχτικά τους και τις βάζει να μιλούν για την ερωτική ζωή τους κατά τη διάρκεια ενός οικιακού γυναικείου προγαιμιαίου πάρτι.

Ένα αυθόρμητο και χιουμοριστικό ξενύχτι φιλενάδων, με διαχρονικούς προβληματισμούς περί σχέσεων που κάθε άλλο παρά φλύαροι και κοινότυποι ακούγονται από το ικανό γυναικείο καστ.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου