Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Paris Match: Η ελληνική κρίση «πνίγεται» στα ανοικτά της Μυκόνου

Ενα ενδιαφέρον αφιέρωμα στη Μύκονο που δεν έχει αγγίξει η κρίση, δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό «Paris Match». «Μακριά από την κρίση, η γιορτή συνεχίζεται. Στα σοκάκια και στις παραλίες της Μυκόνου, η ατμόσφαιρα είναι αλέγρα και ξένοιαστη και η πικρή πραγματικότητα της τρόικας και του μνημονίου μοιάζει να εξαφανίζεται υπό τους ήχους των καλοκαιρινών «χιτ» στα κλαμπ όπου ντόπιοι και τουρίστες διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσεως».

Ξεκινώντας την περιήγησή του, στα σοκάκια της Μυκόνου, ο απεσταλμένος του γαλλικού περιοδικού «Paris Match» κάνει αναφορά στον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος την δεκαετία του '50 φθάνοντας στο γραφικό νησί των Κυκλάδων, ήταν σα να έδωσε το σύνθημα στο διεθνές τζετ σετ να τον ακολουθήσει χορεύοντας συρτάκι και διασκεδάζοντας ξέφρενα σε ένα νησί, που όπως επισημαίνεται στο άρθρο, «οι πολυτελείες βίλες στους λόφους, είναι πιο πολλές από τις εκκλησίες».

«Αν η Ελλάδα ασφυκτιά από την οικονομική κρίση, η τελευταία πνίγεται στα ανοιχτά της Μυκόνου» λέει εύθυμα ένας ντόπιος που μίλησε στο γαλλικό περιοδικό.

«Το παραδεισένιο νησί των Κυκλάδων, μυστηριώδες, ρομαντικό, με την εορταστική ατμόσφαιρα, είναι ένας από τους πιο χλιδάτους (μπλινγκ-μπλινγκ όπως λένε οι Γάλλοι) ευρωπαϊκούς προορισμούς, μαζί με το Σεν Τροπέ και τη νυχτόβια Ίμπιζα…Η εξαιρετική ενέργεια του νησιού μεταδίδεται στους κατοίκους της. Ένα υπερφυσικό φαινόμενο που εξηγεί, σύμφωνα με τους τελευταίους, την αυξημένη και ακόρεστη σεξουαλική τους όρεξη…Γιατί όχι!» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Ο απεσταλμένος του Paris Match, περιδιαβαίνει γνωστές πλαζ, σοκάκια και μαγαζιά, παρατηρώντας τα ακριβά γιοτ, τα ουζάκια και τους νόστιμους ψαρομεζέδες που πηγαινοέρχονται, το κέφι και το μπρίο, καθώς και τους διάσημους επισκέπτες, όπως η Σοφία Βεργκάρα που βρέθηκε στο στόχαστρο των ακούραστων παπαράτσι.

Την δεκαετία του '70 οι τουρίστες δεν ξεπερνούσαν τις 150.000, τώρα φθάνουν τα 2 εκατομμύρια, επισημαίνεται στο αφιέρωμα του περιοδικού. Τα ιδιωτικά τζετ πολλαπλασιάζονται συνεχώς και είναι πολύ πιθανό, κάνοντας βόλτα στα σοκάκια να να πέσεις πάνω στον Τζόνι Ντεπ, να συναντήσεις τον Μπιλ Κλίντον, τους γαλαζοαίματους του Μονακό, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ή κάποιον διάσημο σχεδιαστή, όπως ο Γκοτιέ και ο Αρμάνι.

(Imerisia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου