Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ντάισελμπλουμ: Αναπόφευκτη η νέα παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα!

Σειρά του Προέδρου του Eurogroup ήταν σήμερα να διατυπώσει την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί αναπόφευκτα και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλείται η Ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad», ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος στην Ελλάδα το 2014, θα πρέπει να το διαδεχτεί ένα νέο πακέτο απαραίτητα.


Συγκεκριμένα μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Ολλανδία ο  Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα λυθούν το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup περί τρίτου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες διατυπώσεις άλλων κορυφαίων αξιωματούχων.

Μόλις χθες η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε ότι ένα νέο πρόγραμμα στήριξης είναι εντός ατζέντας, ενώ ο Όλι Ρεν δεν το απέκλεισε ως ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται πάντως πως το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης έφερε στο προσκήνιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

(capital)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου