Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Υπέκλεψαν συνομιλίες που δείχνουν ότι η επίθεση με χημικά διαπράχθηκε από τις δυνάμεις του Άσαντ

Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών υπέκλεψαν τηλεφωνικές συνομιλίες ενός «πανικόβλητου» αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας της Συρίας με τον διοικητή της Μονάδας των χημικών όπλων, μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στα ανατολικά περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Foreign Policy.


«Τις ώρες που ακολούθησαν την τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα ανατολικά της Δαμασκού, αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Άμυνας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες σε κατάσταση πανικού με τον διοικητή της μονάδας των χημικών όπλων, ζητώντας εξηγήσεις για την επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο που σκότωσε περισσότερους των 1.000 ανθρώπους», σύμφωνα με το περιοδικό.

«Οι συνομιλίες αυτές υπεκλάπησαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε τώρα ότι είναι βέβαιοι ότι οι επιθέσεις αυτές είναι έργο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιτεθούν κατά του καθεστώτος τις επόμενες ημέρες».

Η πληροφορία αυτή αποκαλύπτεται τη στιγμή που οι αμερικανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να πλήξουν τη Συρία, αν και οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουάσινγκτον επισημαίνουν ότι στόχος δεν είναι η ανατροπή του καθεστώτος της Δαμασκού, αλλά η τιμωρία της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έθεσε τις βάσεις για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δηλώνοντας πρώτος σήμερα ότι η επίθεση της περασμένης εβδομάδας με χημικά όπλα κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι δεν μπορεί να διαπράχθηκε παρά από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

1 σχόλιο:

  1. Συρία: Το γαϊτανάκι των επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
    Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και της δουλικής στις ΗΠΑ Ευρώπης που αφορά τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες φαίνεται τα τελευταία χρόνια να προσανατολίζεται στην ανατροπή των καθεστώτων που δεν ελέγχονται από τις ΗΠΑ. Πρώτα το Αφγανιστάν με την πρόφαση της τρομοκρατίας, μετά το Ιράκ με την πρόφαση ότι είχε πυρηνικά όπλα (χοντροκομμένο κατασκευασμένο ψέμα) και κατόπιν τη Λιβύη με αντίστοιχα ψεύδη (τους ομαδικούς τάφους των Λίβυων φιλοκυβερνητικών στρατιωτών τους παρουσιάζανε τα δυτικά ΜΜΕ σαν τάφους ανταρτών), επεμβάσεις που συνοδεύτηκαν από αιματοχυσία και καταστροφές στις χώρες που έγινε η επέμβαση.
    Σε καμιά από τις παραπάνω χώρες δεν δημιουργήθηκε μετά τις επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ένα σταθερό καθεστώς διακυβέρνησης αντιθέτως επικρατεί το χάος με πόλεμο και βομβιστικές επιθέσεις που κοστίζουν την ζωή του άμαχου πληθυσμού και την καταστροφή των υποδομών των χωρών αυτών.
    Το επόμενο (και όχι το τελευταίο) καθεστώς που έχουν βάλει στο μάτι οι ΗΠΑ και οι δουλικοί εταίροι τους στην Ευρώπη είναι η Συρία του Άσαντ. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα στη χώρα εκ του μηδενός δημιούργησαν έναν δήθεν εμφύλιο πόλεμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς Άσαντ ήταν πολύ σταθερό και είχε την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Συριακού λαού (και των χριστιανών, οι οποίοι σφάζονται σήμερα από τους ισλαμοφασίστες αντάρτες).
    Οι αντίπαλοι του καθεστώτος του Άσαντ είναι κάθε καρυδιάς καρύδι. Μισθοφόροι από την Λιβύη και άλλες χώρες, ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα, εκπεδευμένοι σε στρατόπεδα εκτός Συρίας από τις ΗΠΑ, Τούρκοι αξιωματικοί, ακόμα και μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων έχουν αναφερθεί. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ τροφοδοτούν αφειδώς με οπλισμό τους αντάρτες μέσω Τουρκίας ή/και Ιορδανίας.
    Μόνο εμφύλιος δεν είναι ο παραπάνω πόλεμος αλλά είναι επίθεση εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας από ξένες δυνάμεις, ακόμα και αν σε αυτόν συμμετέχουν μαζί με τους αντάρτες θρησκευτικές μειοψηφίες της Συρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή