Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Μεντβέντεφ: «Κατάσχεση ξένων χρημάτων» η απόφαση για την Κύπρο


Διορθώσεις θα αναγκαστεί να εισαγάγει η Ρωσία στις σχέσεις της με την Κύπρο, «σε περίπτωση που επιβληθεί από το κράτος αυτό δασμός στις τραπεζικές καταθέσεις» , όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.


«Φυσικά πρέπει να βγάλουμε από την εξέλιξη αυτή ορισμένα συμπεράσματα, διότι έχουμε τις δικές μας σχέσεις με την Κύπρο. Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εισαγάγουμε κάποιες διορθώσεις στη θέση μας, κατανοώντας ότι συνολικά είναι επιθυμητό τα χρήματά μας να φυλάσσονται σε ρωσικές τράπεζες», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.

Προηγουμένως ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει την επιβολή παρόμοιου φόρου ως «κατάσχεση ξένων χρημάτων», κάνοντας λόγο για εξαιρετικά «παράξενες και αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν από ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ και εννοώ την Κύπρο».

Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» το μέτρο της επιβολής δασμού στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

(epikaira)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου