Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι παραστάσεις που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που θα φιλοξενηθούν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το Σεπτέμβριο είναι πολλές και ενδιαφέρουσες! Πολλές από αυτές περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα με επιτυχία και εάν δεν πετύχατε κάποια στον τόπο των καλοκαιρινών σας διακοπών ιδού η ευκαιρία!


Αγαμέμνων
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου
Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Μηνάς Χατζησάββας, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Θέμης Πάνου, ο Βασίλης Χαλακατεβάκης και όλοι οι συντελεστές της φετινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, θα ερμηνεύσουν στην σκηνή του Ηρωδείου τα πάθη ανθρώπων που δρουν πολλές φορές ενάντια στην θεϊκή επιταγή ή τον ανθρώπινο νόμο, φτάνουν στην ύβρι, τιμωρούνται και πληρώνουν για τις πράξεις τους. Πασχίζουν να υπερβούν το πεπρωμένο τους.

Κοινός Λόγος - Θέατρο του Νέου Κόσμου 
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, 21:00 
Η παράσταση είναι ένα θεατρικό οδοιπορικό που βασίζεται σε αφηγήσεις καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου και καλύπτει χρονικά την περίοδο από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ως την Κατοχή και τον Εμφύλιο.
Tη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου
Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό!

Σάββατο 7 και 8 Σεπτεμβρίου
(Τα εισιτήρια για τις 7 Σεπτεμβρίου έχουν εξαντληθεί)
Μεγάλο αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη
«Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...»
Aφιέρωμα στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη με τίτλο «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...» σε μουσική επιμέλεια του φίλου και συνεργάτη της Μελίνας, Σταύρου Ξαρχάκου και με πρωταγωνιστές τη Μαρία Ναυπλιώτου και τον Γιάννη Στάνκογλου.

Tετάρτη 11 Σεπτεμβρίου
«Ειρήνη» του Αριστοφάνη
Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τρυγαίος) και ο Φάνης Μουρατίδης (Ερμής), την παράβαση του έργου ερμηνεύει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
Carmen και Bolero
Την Carmen του Bizet σε μια μοντέρνα εκδοχή που υπογράφει ο διάσημος Ισπανός σκηνοθέτης Carlos Saura και το Bolero του Ravel με τον Sergio Bernal που ανακηρύχθηκε ο καλύτερος χορευτής του κόσμου για το 2012.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 
Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη 
Μετά από 37 χρόνια η θρυλική Λιλιπούπολη θα μας ταξιδέψει παλιούς και καινούργιους φίλους στον φανταστικό της κόσμο! Οι σπάνιοι και εύστοχοι γεμάτοι χρώματα στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή και οι γοητευτικές μελωδίες και μουσικοί ρυθμοί του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Χριστοδούλου θα μας ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λιλιπούπολης αλλά και θα μας συγκινήσουν με τους στίχους και τις μουσικές τραγουδιών όπως το «Χοντρό Μπιζέλι», η «Ρόζα Ροζαλια», το «Μουσείο» και όλα τα άλλα αγαπημένα τραγούδια της Λιλιπούπολης.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου
Βάκχες του Ευριπίδη
Η πιο πολυσυζητημένη παράσταση του καλοκαιριού με το Σάκη Ρουβά στο ρόλο του θεού Διονύσου δίπλα στην καταξιωμένη Ρούλα Πατεράκη που ενσαρκώνει τον Τειρεσία.
Πενθέας ο Δημήτρης Πασσάς και στο ρόλο της Αγαύης η Μαρία Κίτσου, ενώ στο ρόλο του Αγγελιαφόρου θα δούμε τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το Λύκειον των Ελληνίδων με τίτλο "Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε". 
Ο απλός ποιητικός λόγος του δημοτικού τραγουδιού, οι μελωδίες που εκφράζουν την κάθε περιοχή της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τα ρυθμικά σχήματα που κάθε τοπική κοινότητα χρησιμοποιεί, δημιουργούν έναν ύμνο – εγκώμιο για τα «ά-λογα» πλάσματα που ζουν ανάμεσα μας, ή δίπλα μας, και χωρίς καμιά αμφιβολία, εμείς πολύ συχνά συνομιλούμε ακόμα μαζί τους. Άλλωστε το δέσιμο του «λογικού» ανθρώπου με τα «ά-λογα» όντα ήταν και είναι ισχυρό... σ’ όλες τις εποχές και καταστάσεις...

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου
Τρωάδες - ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Η φωνή των Τρωάδων ηχεί σαν προειδοποίηση στον «νεκρό χρόνο» που ακολουθεί την καταστροφή. Τριάντα δύο μουσικοί και δεκατέσσερις ηθοποιοί επιχειρούν μια μουσική ανάγνωση σε ένα κλασικό έργο, το οποίο αποτυπώνει το θρίαμβο και την εξουσία των νικητών μέσα από τα πάθη και τον όλεθρο των ηττημένων. Το έργο παρουσιάζεται ως συμφωνικό ενορχηστρωμένο με μαντολίνα και κιθάρες και συνοδεύει η 32μελής ορχήστρα των Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας.
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής

(in)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου