Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Ιράν προς ΗΠΑ: Εάν παραβιάσετε την κόκκινη γραμμή στη Συρία θα έχετε συνέπειες

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παραβιάσουν την "κόκκινη γραμμή" στη Συρία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα είχε "σοβαρές συνέπειες", μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.


"Η Αμερική γνωρίζει το όριο της κόκκινης γραμμής του συριακού μετώπου και οποιαδήποτε παραβίαση της κόκκινης γραμμής της Συρίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Λευκό Οίκο", δήλωσε ο Μασούντ Τζαζαγερί, υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, αντιδρώντας σε δηλώσεις δυτικών αξιωματούχων αναφορικά με την πιθανότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, σύμφωνα πάντα με το FARS.

"Ο τρομοκρατικός πόλεμος που διεξάγεται στη Συρία σχεδιάσθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αντιδραστικές χώρες της περιοχής εναντίον του μετώπου της αντίστασης (σ.σ.: εναντίον του Ισραήλ). Παρόλα αυτά, η συριακή κυβέρνηση και ο συριακός λαός πέτυχαν μεγάλες επιτυχίες", πρόσθεσε ο Τζαζαγερί.

"Αυτοί που ρίχνουν λάδι στη φωτιά δεν θα ξεφύγουν από την εκδίκηση των λαών", δήλωσε ακόμη.

Το Ιράν κατηγορεί τακτικά τις ΗΠΑ και τους δυτικούς και άραβες συμμάχους τους ότι υποστηρίζουν τους σύρους αντάρτες για να ανατρέψουν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ δήλωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση εναντίον του συριακού καθεστώτος, αλλά υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να μελετά τις επιλογές της μετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στην περιφέρεια της Δαμασκού.

Η συριακή κυβέρνηση απέρριψε αυτές τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως τις χημικές επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού πραγματοποίησαν οι ανταρτικές οργανώσεις.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου