Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: «Αν η χώρα χρειαστεί στήριξη, θα είναι της τάξης των 10 δισ.»

«Αν χρειαστεί περαιτέρω στήριξη η Ελλάδα, αυτή θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ. Και δε μιλάμε για νέο μνημόνιο, αλλά για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, χωρίς νέους όρους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους και ερωτηθείς για τις δυνατότητες της Ελλάδας να δανειστεί από τις αγορές, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «δεν έχουμε τις δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να βγούμε στις αγορές, που είναι η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος και η εμφάνιση θετικού ρυθμού ανάπτυξης στο ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα».

«Στο τέλος του έτους θα κριθεί αν θα έχουμε τελικά πρωτογενές πλεόνασμα φέτος ή θα το πετύχουμε την επόμενη χρονιά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Με βάση τα αποτελέσματα του 2013 θα ληφθούν και οι αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με το ποσό της νέας χρηματοδότησης, την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους μας και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού μας».

Τέλος ο κ. Στουρνάρας εκτιμά ότι υπάρχει θετική τάση στα έσοδα τους τελευταίους μήνες. «Υπάρχει πολύ ψωμί για έσοδα από της offshore. Έχουν εντοπιστεί 10 χιλιάδες από τις οποίες έχουν ελεγχτεί μόνο 41 και έχουν αποδώσει έσοδα 13 εκατ. ευρώ. Αν οι 41 δίνουν 13 εκατ. φανταστείτε οι 10.000 offshore τι έσοδα μπορούν να φέρουν».

(topontiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου