Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Σμαραγδής: «Ο Σαμαράς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»

Ο διάσημος σκηνοθέτης εξήγησε γιατί αφιέρωσε στον πρωθυπουργό την μαντινάδα: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι»


Ο Γιάννης Σμαραγδής δεν είναι ένας από τους σκηνοθέτες που επιδιώκουν να προκαλούν και με τις τοποθετήσεις του αποκαλύπτει τις πραγματικές του απόψεις.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Σμαραγδής συνέπεσαν σε εκδήλωση στην Μεσσηνία και ο σκηνοθέτης αφιέρωσε στον κ. Σαμαρά την μαντινάδα: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

Κάποιοι επέκριναν τον κ. Σμαραγδή για την κίνησή του να αφιερώσει την μαντινάδα στον πρωθυπουργό.

Σήμερα Δευτέρα, ο σκηνοθέτης, απάντησε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΙ στους επικριτές του και σε όσους εκφράστηκαν ειρωνικά για την μαντινάδα που απήγγειλε σε ξενοδοχείο της Πύλου, στον πρωθυπουργό.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση, και δεν έπαψα να στέλνω την θετική μου ενέργεια όσο πιστεύω ότι προσπαθεί» απάντησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, στις επικρίσεις που δέχθηκε από δημοσιεύματα και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Σμαραγδής πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι έξω από την κοινωνία. Επιπλέον, χαρακτήρισε ως κακόβουλα τα όσα γράφτηκαν ότι προσδοκά να καταλάβει την θέση που κατείχε μέχρι πριν λίγο καιρό ο Σταύρος Ξαρχάκος, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.

Η μαντινάδα

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απένειμε τιμητική πλακέτα στον σκηνοθέτη για την συνεισφορά του στις έβδομες τέχνες και ειδικότερα την προβολή της περιοχής της Πύλου στην ταινία του «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Costa Navarino, που διοργανώθηκε προς τιμήν του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Τα λόγια του πρωθυπουργού ήταν θερμά για τον σκηνοθέτη, αλλά και ο κ. Σμαραγδής από την πλευρά του μόλις ανέβηκε στο βήμα απήγγειλε μια κρητική μαντινάδα την οποία αφιέρωσε στον κ. Σαμαρά.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, δήλωσε μάλιστα πως έγραψε την μαντινάδα σε ένα χαρτάκι λίγο πριν ανέβει στο βήμα:
«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

Λίγο μετά επικράτησε χαμός στο twitter με την μαντινάδα του σκηνοθέτη, καθώς δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που σχολίασαν την μαντινάδα του κου Σμαραγδή είτε ειρωνικά, είτε χιουμοριστικά, γράφοντας και οι ίδιοι «αντι-μαντινάδες».

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και η προετοιμασία της νέας ταινίας του Σμαραγδή, με θέμα την ζωή του Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες και θα λάβουν χώρα σε Κρήτη, Αθήνα αλλά και Κίνα -αγαπημένο προορισμό του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα- το Παρίσι όπου έζησε, την Αυστρία, την Γερμανία και την Ρωσία.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου