Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Νεκροί 62 αντάρτες στη Συρία

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας, που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Άσαντ, σκότωσαν τουλάχιστον 62 αντάρτες, σε ενέδρα κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία. Την επίθεση επιβεβαίωσε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ, λέγοντας ότι στρατιωτικές μονάδες «εξάλειψαν με μια πολύπλοκη ενέδρα μια ομάδα τρομοκρατών».


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι η ομάδα των ανταρτών που εξολοθρεύτηκε επιχείρησε να διεισδύσει στα προάστια της Δαμασκού και να επιτεθεί σε στρατιωτική βάση, αλλά δεν έδωσε ακριβή αριθμό απωλειών μεταξύ των ανταρτών ή των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η ενέδρα σηματοδότησε μια νέα τακτική των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των ανταρτών, που επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Έως σήμερα οι ενέδρες ήταν τακτική που χρησιμοποιούσαν συχνά οι αντάρτες, στη σύγκρουση των 28 μηνών που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου