Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

«Σφραγίζεται» η συμφωνία για την μεταβίβαση του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ

Η συμφωνία για την μεταβίβαση του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ. στην Emma Delta σφραγίζεται σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ παρουσία της διοίκησης του Ταμείου και των εκπροσώπων του ελληνοτσεχικού επενδυτικού σχήματος που πλειοδότησε έναντι 652 εκατ. ευρώ στο σχετικό διαγωνισμό.


Η ολοκλήρωση της συμφωνίας όπως αναφέρει και το capital μετά και τις εξασφαλίσεις που φαίνεται να έλαβε η Emma Delta για σειρά κρίσιμων για την μελλοντική ανάπτυξη του Οργανισμού θεμάτων, όπως τα VLTs, η επέκταση στο διαδίκτυο και η σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο, άνοιξαν το δρόμο για την αποκρατικοποίηση.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι επικεφαλής του fund, κατέστη ξεκάθαρο πως η Εmma Delta κινδύνευε, σε περίπτωση που για λόγους τακτικής καθυστερούσε περαιτέρω την είσοδό της στον ΟΠΑΠ, να απολέσει το περιθώριο επιλογών για σημαντικού μεγέθους project, όπως τα βιντεολόττο και την επέκταση στο ίντερνετ. Από τον ΟΠΑΠ, βέβαια, υποστηρίζουν πως οι όποιες πρωτοβουλίες αναλήφθηκαν ήταν αποτέλεσμα της χρονικής πίεσης για την ολοκλήρωση του business plan.

Ακολούθησαν διαρκείς διαβουλεύσεις και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, δόθηκαν εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις ότι αφενός θα παγώσουν όλες οι ενέργειες που αφορούν σε συμβάσεις για μελλοντικά project, αφετέρου η Emma Delta θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση του deal.
Απαραίτητη προϋπόθεση μετά την σημερινή υπογραφή των συμβάσεων, είναι η λήψη των εγκρίσεων από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο και τυχόν άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε., κάτι που αναμένεται εντός του προσεχούς μήνα. Με την πλήρωση της προϋπόθεσης αυτής, θα ακολουθήσει η καταβολή των 652 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε η Emma Delta για το 33% του ΟΠΑΠ, ενώ η σύμβαση παραχώρησης των μετοχών θα κυρωθεί και από τη Βουλή.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου