Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


BARBIE Η ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΟΥΕΝΤ
STAR 21.00
Animation, 2013 (Έγχρ.), 75'

BARBIE IN THE PINK SHOES. Αμερικανική ταινία του Όουεν Χάρλεϊ.

Η Μπάρμπι, εδώ ως μπαλαρίνα Κριστίν, αγοράζει ένα ζευγάρι ροζ πουέντ που τη μεταφέρουν μαγικά στον κόσμο του αγαπημένου της μπαλέτου, της «Ζιζέλ», αλλά και σε αυτόν της «Λίμνης των κύκνων» και της «Βασίλισσας του χιονιού».

Τα «Κόκκινα Παπούτσια» για ανήλικα κορίτσια, χωρίς τίποτα από το μεγαλείο της αριστουργηματικής ταινίας (εδώ τα παπούτσια είναι ροζ και όχι κόκκινα) ή, έστω, από την παραμυθένια ατμόσφαιρα της ιστορίας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στην οποία υποτίθεται ότι βασίζεται και αυτή, η 24η στη σειρά, ταινία με ηρωίδα το σύμβολο του παιδικού καταναλωτισμού. Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά να αποκτήσουν τα παιδιά σας καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, γιατί δεν τους βγάζετε εισιτήριο για μια κανονική παράσταση μπαλέτου;



ΡΟΔΑ, ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ
ALPHA 21.00
Κωμωδία, 1982 (Έγχρ.), 93'

Ελληνική ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη, με τους Σταμάτη Γαρδέλη, Τέτα Κωνσταντά, Μίμη Φωτόπουλο.

Οι μαθητές ενός ιδιωτικού σχολείου περνούν την ώρα τους κάνοντας πλάκες στους καθηγητές τους.

Νεανική κωμωδία των κακόγουστων ’80s, που αντιγράφει τη, μεγάλη επιτυχία τότε, «Γρανίτα Από Λεμόνι». Θλιβερή απ’ όποια οπτική γωνία κι αν τη δεις...


Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΑΝΤ1 21.15
Κωμωδία, 1961 (Έγχρ.), 87'

Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Η κόρη ενός ναυάρχου που ερωτεύεται έναν αξιωματικό του πατέρα της, μπαίνει κρυφά στο καράβι για να συναντήσει τον αγαπημένο της.

Μία από τις καλύτερες ταινίες της Βουγιουκλάκη, που εξακολουθεί να παραμένει δροσερή. Μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και πολύ καλοί δεύτεροι χαρακτήρες.


Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
STAR 22.30
Κομεντί, 2004 (Έγχρ.), 111'

CHASING LIBERTY. Αμερικανο-αγγλική ταινία του Άντι Κάντιφ, με τους Μάντι Μουρ, Σταρκ Σαντς, Τζέρεμι Πίβεν, Αναμπέλα Σιόρα.

Η κόρη του προέδρου της Αμερικής ξεφεύγει από τους υπερπροστατευτικούς σωματοφύλακές της με έναν νεαρό, ο οποίος την ερωτεύεται παρόλο που και ο ίδιος είναι μυστικός πράκτορας.

Κι άλλες «Διακοπές στη Ρώμη», αλλά χωρίς την τσαχπινιά του πρωτότυπου που αντιγράφει. Η ποπ σταρ και ηθοποιός Μάντι Μουρ αρνείται (ή της αρνούνται) να ενηλικιωθεί.


MR WOODCOCK
ALPHA 23.00
Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 87'

Αμερικανική ταινία του Κρεγκ Γκιλέσπι, με τους Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Σούζαν Σάραντον.

Ένας επιτυχημένος συγγραφέας βιβλίων αυτοβοήθειας προσπαθεί να εμποδίσει το γάμο της μητέρας του με τον γυμναστή των σχολικών του χρόνων που του είχε κάνει τη ζωή κόλαση.

Μόνο η καρικατουρίστικη σύγκρουση του ενήλικου πια θύματος με τον τυραννικό πρώην καθηγητή του προσφέρει μερικές ανάσες γέλιου.


ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΦΟΝΟΣ
STAR 00.45
Θρίλερ, 1998 (Έγχρ.), 103'

A PERFECT MURDER. Αμερικανική ταινία του Άντριου Ντέιβις, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Γκουινέθ Πάλτροου, Βίγκο Μόρτενσεν.

Ένας βιομήχανος βάζει τον εραστή της νεαρής γυναίκας του να τη σκοτώσει, με αντάλλαγμα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ριμέικ του «Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως» του Χίτσκοκ, που προς τιμήν του απομακρύνεται αρκετά από το πρωτότυπο έργο, ώστε να γίνει ένα αστυνομικό θρίλερ της εποχής του. Στη νέα εκδοχή ο χώρος δράσης μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη, οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι, ο ρόλος του εραστή πρωταγωνιστικός αλλά και διφορούμενος.


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ
STAR 03.00
Κωμωδία, 1994 (Έγχρ.), 119'

LITTLE BIG LEAGUE. Αμερικανική ταινία του Άντριου Σάινμαν, με τους Λιούκ Έντουαρντς, Τίμοθι Μπάσφιλντ, Τζον Άστον.

Ένας δωδεκάχρονος κληρονομεί μια ψιλοαποτυχημένη ομάδα μπέιζμπολ, αντικαθιστά τον προπονητή της και, βέβαια, την οδηγεί στη νίκη.

Success story κατάλληλο δι' ανηλίκους. Αμερικανούς ανηλίκους δηλαδή, που γουστάρουν το άθλημα.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου