Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Deutsche Welle: Το Eurogroup θα αποφασίσει τμηματική καταβολή της δόσης

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Deutsche Welle, εν εξελίξει μάλιστα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα.


Σε αυτό υπογραμμίζεται ότι η απόφαση του Eurogroup θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης. Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται, σύμφωνα με την τήρηση των δεσμεύσεων.

«Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν και πάλι μέχρι το τελευταίο λεπτό» εκτιμά με τη σειρά της η Süddeutsche Zeitung, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως υπογραμμίζεται στις Βρυξέλλες, η απόφαση των υπουργών Οικονομικών θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης. Δεν πρόκειται δηλαδή να εγκριθεί η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 8,1 δισ. ευρώ, που είναι η συνεισφορά της ευρωζώνης, αλλά και του ΔΝΤ.

Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με τις ανάγκες της Ελλάδας και την τήρηση των δεσμεύσεων. Η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη, με δεδομένο ότι δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου