Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ROCKNROLLA
(Βαθμολογία Armageddon: 1.5/5)
STAR 22.00
Αστυνομική, 2008 (Έγχρ.), 114'

Αγγλική ταινία του Γκάι Ρίτσι, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Μαρκ Στρονγκ, Τομ Γουίλκινσον.

Μικροκακοποιοί, επιχειρηματίες της νύχτας και γκάνγκστερ της παλιάς σχολής αναζητούν ένα χαμένο πίνακα ζωγραφικής που ανήκει σ’ έναν Ρώσο μαφιόζο. Ένας ναρκομανής ροκ σταρ, μια σέξι λογίστρια και ακόμα μερικοί γραφικοί κομπάρσοι έρχονται να συμπληρώσουν τον μικρόκοσμο της επιστροφής του Γκάι Ρίτσι στις εύθυμες μέρες των φιλμ «Δυο Καπνισμένες Κάννες» και «Η Αρπαχτή».


Οι cool ατάκες, οι παλαβές συμπεριφορές των sui generis χαρακτήρων και οι παραξενιές της πλοκής τρέχουν εδώ μια ταχύτητα κάτω από το γνώριμο, σπινταριστό στιλ του «Βρετανού Ταραντίνο», ο οποίος, θέλοντας να επιδείξει ωριμότητα, καταλήγει ράθυμος και υποτονικός. Καθόλου παράδοξο, λοιπόν, που οι συνήθεις εξυπνάδες του (το DVD του «Απομεινάρια μιας Μέρας», ο χορός με τους διαλόγους να πέφτουν εν είδει τίτλων κόμικς, οι ανθρωποφάγες καραβίδες) αποδεικνύονται διασκεδαστικότερες και αποτελεσματικότερες από τις πολιτικοκοινωνικές του αναφορές στο τέλος εποχής της βρετανικής οικονομικής αυτοκρατορίας.


ΜΗΧΑΝΟΒΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΔΡΟΕΙΔΩΝ
STAR 02.15
Επιστημονικής φαντασίας, 2009 (Έγχρ.), 93'

CYBORG CONQUEST. Αμερικανική ταινία του Λι Σκοτ, με τους Στέισι Ντας, Φρίντα Φάρελ, Πολ Λε Ματ.

Μια ομάδα παράνομων (και φυσικά σέξι) μοτοσικλετιστριών έρχονται αντιμέτωπες μ’ ένα στρατό ανδροειδών που ελέγχονται από έναν παρανοϊκό επιστήμονα.

Όλα όσα συμβαίνουν σ’ αυτή την ασυνήθιστα σεμνή b movie είναι τόσο αστεία ώστε σε μια σκηνή θα δείτε έναν κομπάρσο να ξεκαρδίζεται στα γέλια.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου