Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι η στρατηγική συμφωνία με τη ΝΔ «δεν μπορεί μα είναι η μόνη προοπτική για τη χώρα» και υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι «τρία κλικ δεξιότερα» από πλευράς στελεχών.


Ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε τη ρήξη στο ζήτημα της ΕΡΤ γιατί «ήθελε εκλογές καθώς δεν βγαίνει το πρόγραμμα αλλά δεν του βγήκε». Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «παρά το λάθος του Φώτη Κουβέλη δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τη νοοτροπία του Αντώνη Σαμαρά για επιμονή στη λειτουργία μονοκομματικής Κυβέρνησης».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία, και μάλιστα γραπτή: «Οφείλουμε σταθερά να το απαιτήσουμε, να το διαμορφώσουμε άμεσα και να το επικυρώσουμε».

Τέλος, απάντησε έμμεσα και στην επίθεση του Μάκη Βορίδη στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: «Νιώθω υποχρέωση απέναντι στη διαδρομή μου και την παράταξη που υπηρετώ να αντισταθώ σε αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και κορυφώνεται τον τελευταίο καιρό: Στην απόλυτη παραχάραξη της ιστορίας, της διαδρομής και της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ και στην συνειδητή αμαύρωση της εικόνας του Ανδρέα Παπανδρέου. Καμιά παράταξη που βουλιάζει στην αμνησία και την αμεριμνησία της δεν έχει μέλλον».

(parapolitika)