Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τι συμβαίνει με την υπερδύναμη των σπριντ Τζαμάικα - Ντοπέ ο Ασάφα Πάουελ κι άλλοι τέσσερις σπρίντερ

Ενα μήνα πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας (10-18 Αυγούστου) και στη Τζαμάικα δεν σταματούν να μετρούν τα «θύματα» του ντόπινγκ. Οι πανίσχυροι στα σπριντ Τζαμαϊκανοί χάνουν ένα ένα τα πρωτοκλασάτα τους ονόματα, με τελευταία απώλεια αυτή του Ασάφα Πάουελ.


Την Κυριακή, λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη πως ο Αμερικάνος Τάισον Γκέι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ανακοινώθηκε πως ακόμη πέντε Τζαμαϊκανοί αθλητές στίβου πιάστηκαν ντοπέ.
Σύμφωνα με το Reuters πέντε αθλητές στίβου, δύο εκ των οποίων σπρίντερ (o ένας φέρεται να είναι ο Ασάφα Πάουελ) και ένας αθλητής junior, εντοπίστηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ και οι περιπτώσεις τους ήρθαν να προστεθούν σε αυτή του Τάισον Γκέι, ο οποίος παραδέχθηκε με δήλωσή του στο Reuters ότι ανιχνεύθηκε να έχει κάνει χρήση παράνομης ουσίας σε έλεγχο που του έγινε.

Η τζαμαϊκανή επιτροπή αντιντόπινγκ κοντρόλ επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο τα ονόματα των αθλητών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Μετά τη Σέλι-Αν Φρέισερ που είχε πιαστεί ντοπέ και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, η Τζαμάικα συγκλονίστηκε τον Ιούνιο από την είδηση πως υπάρχει και νέο κρούσμα ντόπινγκ από κορυφαίο εκπρόσωπο των σπριντ, την Βερόνικα Κάμπελ.

Η Τζαμάικα κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στα σπριντ με τους αθλητές της να κατακτούν 12 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
 
(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου