Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Εσωτερικές αναταραχές στη ΝΔ

Η μικρή κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης που αριθμεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ συνολικά 155 βουλευτές έχει κάνει αρκετά «γαλάζια στελέχη» να ασκούν μεγαλύτερη πίεση προς το Μάξιμο και να θέτουν θέματα ακόμα και εκτός ατζέντας.


Όπως για παράδειγμα την τροπολογία για να ταξιδεύουν υπουργοί με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Στην σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με την συμμετοχή των Γ. Μιχελάκη, Κ. Μητσοτάκη, Κ. Αρβανιτόπουλου, Χρ. Σταικούρα, Γ. Μαυραγάνης και Σίμος Κεδίκογλου με την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου το κλίμα ήταν από την αρχή ηλεκτρισμένο.

Σε αυτό συνέβαλε και η παρουσία δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Λ. Συγγρού. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα βγήκε έξω και συνομίλησε μαζί τους η Ντ. Μπακογιάννη, ενώ στην συνέχεια αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον γραμματέα του κόμματος και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Οι κύριοι Παπαμιμίκος και Κεδίκογλου τους διαβεβαίωσαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα απορροφηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι έντονες αντιπαραθέσεις

Οι «γαλάζιες» γκρίνιες αφορούσαν το μέτρο των αποδείξεων, την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, ποιους θα μεταφέρει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά και το αν θα έχουν ποινικές ευθύνες τα μέλη του ΤΧΣ.

Οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί

Ντ. Μπακογιάννη: «Έχουμε γίνει περίγελος δεν είναι δυνατόν να λέμε πάρε αυτήν την απόδειξη και κερδίζεις χρυσούν ωρολόγιον».

Γ. Μαυραγάνης: «Το υπ. Οικονομικών μελετά το θέμα των αποδείξεων για το 2014 ώστε να δίνονται κίνητρα για αποδείξεις που προέρχονται από επαγγελματικές ομάδες που φοροδιαφεύγουν»

Ντ. Μπακογιάννη: «Θέλω να πειστώ ότι όταν θέλει να γίνει ένα παιδί κομμώτρια στην Νάουσα, θα μένει στην Νάουσα, αργυροχρυσοχόος στα Γιάννενα θα μένει στα Γιάννενα και όταν θέλει να γίνει ψυκτικός στην Ρόδο θα μένει στη Ρόδο και δεν θα τρέχει να πληρώσει ιδιωτικά ΙΕΚ»

Κ. Αρβανιτόπουλος: Όλες οι ειδικότητες που καταργούνται από τα επαγγελματι9κά λύκεια θα μεταφερθούν στα δημόσια ΙΕΚ. Λειτουργούν 91 δημόσια ΙΕΚ σε όλη τη χώρα και θα ενισχυθούν.

Ο Θανάσης Μπούρας
γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ χρειάστηκε αρκετές φορές να κάνει τον «διαιτητή» προκειμένου να ηρεμήσει τους βουλευτές

Ο Μιχάλης Ταμίλος ζήτησε και πέτυχε την απόσυρση της τροπολογίας Αβραμόπουλου ώστε εκτός του Πρωθυπουργού να μην ταξιδεύει άλλος υπουργός με το ερμπραέρ.

Παράλληλα η Φ. Πατριανάκου ζήτησε να μην απαλλάσονται από τυχόν ποινικές ευθύνες τα μέλη του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

(real)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου