Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Στις 8 Αυγούστου ο Α. Σαμαράς στις ΗΠΑ

Θα έχει συνάντηση με τον Ομπάμα

 

Συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ο έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στις 8 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι «θα συζητηθούν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος».

Το πλήρες δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αμερικανική προεδρία έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου  ο Πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.

Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα -τις [δύο χώρες] συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO- και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.

Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα [θεμάτων] αμοιβαίου ενδιαφέροντας και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας».

(newsbeast)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου