Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

H ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ

ALPHA 21.00
Κομεντί, 1969 (Έγχρ.) 101'

Ελληνική ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Σπύρο Καλογήρου.

Ο Ρωμαίος (Βροντάκης) και η Ιουλιέτα (Φουρτουνάκη) τραγουδάνε μαντινάδες στην Κρήτη του 1960.

Μόνο για πιστούς οπαδούς της Αλίκης.



ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

STAR 22.00
Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 104'

YES MAN. Αμερικανική ταινία του Πέιτον Ριντ, με τους Τζιμ Κάρεϊ, Ζόι Ντεσανέλ, Μπράντλεϊ Κούπερ.

Ο Καρλ Άλεν είναι ένας καλόκαρδος loser που η ζωή τού λέει διαρκώς «όχι», ώσπου εκείνος αποφασίζει, αφού παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας, να της λέει διαρκώς «ναι». Βρισκόμαστε στο Λος Άντζελες και σε χολιγουντιανή κωμωδία, οπότε όλα γίνονται ρόδινα για τον Καρλ απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, έως ότου –προσωρινά φυσικά– το ναι αποκαλύψει κι αυτό τις παγίδες του.

Η μεγαλύτερη απ’ όλες θ’ αποδειχτεί η ευκολία του Τζιμ Κάρεϊ να λέει «ναι» στις υπερβολές και τις ασταμάτητες γκριμάτσες, κάτι στο οποίο καταφέρνει αυτή τη φορά ν’ αντισταθεί σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, η new age σάτιρα κι η απολαυστική ως αυθόρμητη Άλισον-Ζόι Ντεσανέλ δίνουν κωμικές πάσες, βαθύτερες από τα σαχλά χάχανα. Τα καλά νέα σταματούν όμως εδώ. Πραγματικές εκπλήξεις δεν υπάρχουν, η πλοκή προχωρά με αποσπασματικά επεισόδια και η συνταγή «Τζιμ Κάρεϊ» υπαγορεύει τις εξελίξεις και μια τη-βλέπω-να-έρχεται-από-χιλιόμετρα κατάληξη. Εν ολίγοις, δεν θα μπορούσε να ήταν, φυσικά, το «Truman Show», αλλά δεν είναι, ευτυχώς, και το «Number 23».


ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΑΓΑΠΗ 

STAR 02.15
Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 90'

AND THEN CAME LOVE. Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Σένκμαν, με τους Βανέσα Γουίλιαμς, Κέβιν Ντάνιελς, Μάικλ Μπόουτμαν.

Μια επιτυχημένη δημοσιογράφος που έχει γεννήσει με τεχνητή γονιμοποίηση, έχει την περιέργεια να βρει τον δωρητή σπέρματος όταν ο γιος της εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά.

Πρώτα ήρθε ο ύπνος, οπότε δεν ξέρω τι έκανε ακριβώς η αγάπη. Μάλλον ήρθε, όπως ισχυρίζεται ο τίτλος, και δεν έχουμε λόγο να μην το πιστέψουμε…

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου