Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV

BANGKOK: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 98'

BANGKOK DANGEROUS. Αμερικανική ταινία των Οξάιντ και Ντάνι Πανγκ, με τους Νίκολας Κέιτζ, Τσάρλι Γιανγκ, Σακρίτ Γιαμνάρμ.

Πριν αρχίσουν τα ριμέικ και πάνε στο Χόλιγουντ για τους «Αγγελιοφόρους», οι αδερφοί Πανγκ εκ Ταϊλάνδης ήταν δύο βιρτουόζοι, πολλά υποσχόμενοι σκηνοθέτες. Με το «Bangkok Dangerous» του 1999 αρχικά και με το «Μάτι» τρία χρόνια αργότερα, πήραν διαβατήριο για τη δόξα και την άλλη πλευρά του Ειρηνικού. Τώρα αποφάσισαν να ξαναθυμηθούν τις παλιές καλές μέρες και τις παλιές καλές ιδέες, διασκευάζοντας in English το πρώτο πρώτο περιπετειώδες θρίλερ τους. Έτσι, ένας μοναχικός, ψυχρός επαγγελματίας δολοφόνος πηγαίνει στην Ταϊλάνδη για να εκτελέσει τέσσερα συμβόλαια θανάτου. Θα αναπτύξει όμως φιλικές σχέσεις μ’ έναν νεαρό που τον βοηθάει και θα ερωτευτεί μια κωφάλαλη κοπέλα.


Σφάλμα πρώτο πρώτο: ο Νίκολας Κέιτζ με ερμηνεία πιο φονική κι από την κόμμωσή του. Σφάλμα δεύτερο: το σενάριο προσαρμόζεται πάνω του, χάνοντας πολλά από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του (ο δολοφόνος ήταν αρχικά κουφός, κάτι που εκμεταλλευόταν πολλαπλά η πρωτότυπη ταινία). Σφάλμα τρίτο και καθοριστικό: οι Πανγκ σκηνοθετούν άτεχνα, άνευρα, σχεδόν ασυνάρτητα.


ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΕ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΟΥΣ

NET 23.00
Θρίλερ, 1978 (Έγχρ.), 118'

ΤΗΕ ΒΟΥS FROM BRAZIL. Αμερικανική ταινία του Φράνκλιν Σάφνερ, με τους Γκρέγκορι Πεκ, Λόρενς Ολίβιε, Τζέιμς Μέισον.

Σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής, ο Δρ. Μένγκελε, ο «Άγγελος του θανάτου» του Άουσβιτς, επιχειρεί να κλωνοποιήσει τον Χίτλερ, ενώ τα τα σχέδιά του προσπαθεί να ματαιώσει ένας αμετανόητος διώκτης των ναζί.

Μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Άιρα Λέβιν («Το μωρό της Ρόζμαρι», «Οι γυναίκες του Στέπφορντ»), χωρίς συγκεκριμένο τόνο πέρα από τον στόμφο – είναι απορίας άξιον πώς ο Λόρενς Ολίβιε προτάθηκε για Όσκαρ.


Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΒΑΪ

(Βαθμολογία Armageddon: 4/5 - Πρόταση Ημέρας)

MEGA 23.40
Πολεμική, 1957 (Έγχρ.), 161'

THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI. Αμερικανο-αγγλική ταινία του Ντέιβιντ Λιν, με τους Άλεκ Γκίνες, Σεσούε Χαγιακάβα, Γουίλιαμ Χόλντεν.

Τιμημένη με επτά Όσκαρ ταινία για τις περιπέτειες ενός αυστηρών αρχών Άγγλου συνταγματάρχη ο οποίος για χάρη της πειθαρχίας δέχεται να επιτηρήσει την κατασκευή μιας γέφυρας στο γιαπωνέζικο στρατόπεδο όπου κρατείται αιχμάλωτος.

Η τελευταία ταινία του Ντέιβιντ Λιν πριν ανεβάσει τους επικούς τόνους είναι μια υποβλητική υπερπαραγωγή που περιστρέφεται γύρω από την έννοια της τιμής, της τάξης και του καθήκοντος στις σκληρές συνθήκες ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης.


ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΑΓΑΠΗ 

STAR 02.15
Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 90'

AND THEN CAME LOVE. Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Σένκμαν, με τους Βανέσα Γουίλιαμς, Κέβιν Ντάνιελς, Μάικλ Μπόουτμαν.

Μια επιτυχημένη δημοσιογράφος που έχει γεννήσει με τεχνητή γονιμοποίηση, έχει την περιέργεια να βρει τον δωρητή σπέρματος όταν ο γιος της εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά.

Πρώτα ήρθε ο ύπνος, οπότε δεν ξέρω τι έκανε ακριβώς η αγάπη. Μάλλον ήρθε, όπως ισχυρίζεται ο τίτλος, και το πιστεύουμε…

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου