Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Το διαφορετικό πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ


Δεν έχουμε συνηθίσει την Ανγκελα Μέρκελ να μιλά για άνδρες. Για την ακρίβεια δεν μπορούμε και να τη φανταστούμε.

Η γερμανίδα καγκελάριος, όμως, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου «Μάξιμ Γκόργκι» του Βερολίνου και μίλησε στους αναγνώστες του γυναικείου περιοδικού Brigitte για θέματα πέραν την πολιτικής.


Ακόμα και σ' αυτήν την χαλαρή, διαφορετικού ύφους συνέντευξη, όμως, η Μέρκελ δεν χαλάρωσε λεπτό. Δεν άφησε τον εαυτό της και απέφυγε να απαντήσει σε ό,τι την έκανε να αισθάνεται άβολα. Οπως τους άνδρες. Με τις εκλογές να έρχονται και το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του κολλητού της Ούλι Χένες, η Μέρκελ δεν θέλησε να ρισκάρει να χάσει κι άλλο έδαφος στις δημοσκοπήσεις.

Από την κουβέντα δεν έλειψε και η Ελλάδα με την Μέρκελ ομολογεί πως δεν παίρνει γρήγορες αποφάσεις, αλλά όταν κατασταλάξει σε αυτό που θέλει, δεν αλλάζει γνώμη με τίποτα. «Τότε τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους και εγώ είμαι εντάξει με τον εαυτό μου», είπε και έφερε ως παράδειγμα την απόφαση για την οικονομική βοήθεια στη χώρα μας.

Στα διλήμματα που έθεσαν οι παριστάμενοι στο θέατρο η Μέρκελ επέλεξε να μιλήσει για τον Θεό αντί για τον αντίπαλό της Πέερ Στάινμπρουκ, μεταξύ ανδρών και γυναικών επέλεξε τους πρώτους, ενώ υπήρξε ασαφής όταν της ζητήθηκε να διαλέξει αν θα μιλήσει για την υπουργό Εργασίας Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ή για την υπουργό για θέματα Οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ.

Η Μέρκελ αρκέστηκε να πει ότι στους άνδρες της αρέσουν τα όμορφα μάτια, δίχως να θελήσει να μπει σε άλλες πιο... γαργαλιστικές λεπτομέρειες, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι φεμινίστρια. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν και η χαρακτηριστική στάση της κυρίας Μέρκελ, όταν στέκεται με τα δάχτυλα των χεριών της ενωμένα μπροστά της. Η ίδια διέψευσε ότι την έχουν συμβουλεύσει για αυτό επικοινωνιολόγοι και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα είναι τι να κάνει κανείς με τα χέρια του». Παραδέχθηκε δε ότι, «αν κάτι σημαίνει αυτή η στάση, αυτό είναι μια σχετική αγάπη για την συμμετρία».

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου