Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Σε 501ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών στο Μπανγκλαντές!


Ο απολογισμός των θυμάτων από την κατάρρευση την περασμένη εβδομάδα στο Μπανγκλαντές οκταώροφου κτιρίου, στο οποίο στεγάζονταν δυτικές βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων, ξεπέρασε τους 500 νεκρούς, μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων κάτω από τα ερείπια στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.


Ο απολογισμός ανέρχεται στο εξής σε 501 νεκρούς, δήλωσε ο υπολοχαγός Μιρ Ράμπι από το κέντρο ελέγχου του στρατού, που είναι αρμόδιο για τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 482 νεκρούς.

Συνολικά 2.437 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά την κατάρρευση του Ράνα Πλάζα στις 24 Απριλίου. Το κτίριο στο οποίο εργάζονταν 3.000 εργάτες, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στην περιοχή Σαβάρ, στην περιφέρεια της Ντάκας.

Ο υφαντουργικός τομέας ξανάρχισε την παραγωγή του την Πέμπτη, ύστερα από διακοπή οκτώ ημερών. Εκατομμύρια εργάτες, κυρίως γυναίκες, επέστρεψαν στη δουλειά τους στις βιομηχανικές μονάδες γύρω από την πρωτεύουσα, που κατασκευάζουν καθημερινά σε φρενήρη ρυθμό ενδύματα για δυτικές φίρμες, όπως η Walmart και η H&M.

(epikaira)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου