Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΩΝ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

(Βαθμολογία Armageddon: 4/5 - Πρόταση Ημέρας)

ALPHA 21.00
Περιπέτεια φαντασίας, 2003 (Έγχρ.), 184'

THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING. Αμερικανική ταινία του Πίτερ Τζάκσον, με τους Ελάιτζα Γουντ, Βίγκο Μόρτενσεν, Ορλάντο Μπλουμ.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας του βιβλίου του Τόλκιν, στο οποίο όλοι οι χαρακτήρες στέκονται αντάξιοι των περιστάσεων ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο ηρωικό εαυτό τους, απόρροια της δοκιμασίας-ταξίδι που υπέστησαν στις δύο προηγούμενες ταινίες.

Ο Πίτερ Τζάκσον φαίνεται να ομολογεί ότι δεν θέλει ν’ αποχωριστεί τους ήρωές του και τρενάρει με ψευτο-φινάλε. Δικαιολογημένα, πάντως, σάρωσε τα βραβεία Όσκαρ, τιμώμενος για μια μνημειώδη δουλειά που μπορεί να κρατά υπερβολικά σε μάκρος, άνοιξε όμως νέες διαστάσεις στο επικό σινεμά.



Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2003 (Έγχρ.), 115'

THE RECRUIT. Αμερικανική ταινία του Ρότζερ Ντόναλντσον, με τους Αλ Πατσίνο, Κόλιν Φάρελ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

Ο Μπερκ, βετεράνος πράκτορας της CIA, στρατολογεί κι εκπαιδεύει στα μυστικά της υπηρεσίας τον Κλέιτον έναν νεαρό κομπιουτερά.

Όταν ο Ρότζερ Ντόναλντσον έχει δείξει τη σκοτεινή πλευρά του Λευκού Οίκου («Αδιέξοδο») και του Πενταγώνου («13 Μέρες»), περιμένεις ότι θα κάνει κάτι ανάλογο με τα άδυτα της CIA. Η σκοτεινή πλευρά της μυστικής υπηρεσίας εμφανίζεται στο δεύτερο μέρος της ταινίας, αφορά όμως την «παράνοια» μεμονωμένων πρακτόρων και όχι την ίδια την υπόστασή της. Η «Δοκιμασία» μοιάζει, λοιπόν, με διαφημιστικό spot για τη CIA: καλή υπηρεσία, προσφέρει μισθό, αθλητική εξάσκηση, ευκαιρίες για φλερτ, όμως προσοχή στους γερόλυκους που αμαυρώνουν την εικόνα της.


FAIR PLAY

MEGA 01.15
Θρίλερ, 2006 (Έγχρ.), 103'

Γαλλική ταινία του Λιονέλ Μπαγιού, με τους Ερίκ Σαβάν, Μπενουά Μαγιμέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

Μια ομάδα εργαζομένων «λύνουν» τις διαφορές τους κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο σκηνοθέτης της υποψήφιας για Όσκαρ μικρού μήκους ταινίας «Squash» τη μεγαλώνει σε διάρκεια κάνοντας ένα καυστικό, σατιρικό όσο και τραγικό, δοκίμιο για τη σύγχρονη κουλτούρα της εργασίας.


ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ

STAR 02.30
Κωμωδία, 1992 ( Έγχρ.), 96'

PASSED AWAY. Αμερικανική ταινία του Τσάρλι Πίτερς, με τους Μπομπ Χόσκινς, Γουίλιαμ Πίτερσεν, Τζακ Γουόρντεν.

Όταν ο Τζακ Σκάνλαν πεθαίνει ξαφνικά, τα σκορπισμένα στα τρία σημεία του ορίζοντα παιδιά του ξανασυναντιούνται για την κηδεία του.

Ενδιαφέρον καστ και κωμικοτραγικές καταστάσεις χαρακτηρίζουν αυτήν τη μαύρη κωμωδία, που προσπαθεί με το ζόρι να είναι παράδοξη.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου