Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ από εγκεφαλικό!


Εκπρόσωπος της πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε επισήμως πριν από λιγο ότι η Βαρώνη Θάτσερ απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 87 ετών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λόρδου Bell η Μάργκαρετ Θάτσερ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.Γράφει αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με βαθιά τους λύπη oι Μark και Carol Thatcher ανακοινώνει ότι η μητέρα τους Βαρώνη Θάτσερ πέθανε  ήσυχα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο σήμερα το πρωί». Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση εντός των προσεχών ωρών.

Η Βαρώνη υπήρξε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας από το 1979 ως το 1990, η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε τόσο ψηλά στην ιεραρχία.

Η Θάτσερ αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή έπειτα από εγκεφαλικό που έπαθε το 2002, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν είχε αρκετά προβλήματα υγείας. Έκανε ελάχιστες εμφανίσεις, ενώ απουσίασε τόσο από τη δεξίωση για τα 85α γενέθλιά της την οποία διοργάνωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τον Οκτώβριο του 2010, όσο και από τα αποκαλυπτήρια αγάλματος προς τιμήν του παλιού της φίλου Ρόναλντ Ρίγκαν, στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2011. Τον περασμένο Δεκέμβριο νοσηλεύτηκε έπειτα από επέμβαση για την αφαίρεση όγκου.

«Η Βρετανία έχασε μία σπουδαία ηγέτιδα, μία σπουδαία πρωθυπουργό, μία σπουδαία Βρετανίδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

(iefimerida)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου