Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στην Alpha η Τράπεζα Κύπρου, στην Πειραιώς η Λαϊκή;


Θερμές ευχαριστίες Αναστασιάδη για την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης

Η Alpha Bank αναλαμβάνει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα και η Τράπεζα Πειραιώς της Λαϊκής Τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούν στην τελική ρύθμιση για το μέλλον των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, ζήτημα για το οποίο ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου.


Η συμφωνία έγινε με τους ευνοϊκότερους, υπό τις παρούσες συνθήκες, όρους, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν περαιτέρω επίσημη ενημέρωση.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Λευκωσία και ενημέρωσε τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι’ αυτό ο Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει τις ευχαριστίες του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας.

(newsbeast)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου