Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ, ΕΡΧΟΜΑΙ

STAR 22.00
Κωμωδία, 2010 (Έγχρ.), 95'

DUE DATE. Αμερικανική ταινία του Τοντ Φίλιπς, με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ζακ Γαλιφιανάκης, Μισέλ Μόναχαν.

Ο σκηνοθέτης του «Hangover» επιστρατεύει ξανά τον Ελληνοαμερικανό κωμικό και τον ρίχνει στο δρόμο του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για να του κάνει τη ζωή πατίνι. Ο τελευταίος είναι ένας καθωσπρέπει αρχιτέκτονας, ο οποίος ετοιμάζεται να μεταβεί αεροπορικώς από την Ατλάντα στο Λος Άντζελες για τη γέννηση του παιδιού του. Μια σειρά συμπτώσεων, όμως, θα τον αναγκάσει να διασχίσει οδικώς τη μισή Αμερική μαζί με έναν ενοχλητικό επίδοξο ηθοποιό και τον σκύλο του.


Το πρωταγωνιστικό δίδυμο διαχειρίζεται με άνεση ένα σενάριο το οποίο του ταιριάζει γάντι, χτίζοντας την ερμηνευτική σχέση του πάνω σε όλες τις προβλέψιμες αντιθέσεις. Το άγχος και η νευρικότητα του ενός κουμπώνουν χωρίς πολλούς κραδασμούς με την εξωστρέφεια του άλλου και είναι φυσικά ο Γαλιφιανάκης αυτός που, με τον πιο αβανταδόρικο ρόλο, φροντίζει να κρατάει όπου χρειάζεται τις κωμικές στροφές πάνω από το ρελαντί. Γιατί το φιλμ του Τοντ Φίλιπς αποφεύγει τις (πολλές) φτηνές υπερβολές και μένει στις ασφαλείς, χαμηλές ταχύτητες, κερδίζοντας μερικά σίγουρα γέλια.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΝΕΤ 23.00
Δραματική, 2009 (Έγχρ.), 110'

PERSONAL EFFECTS. Αμερικανο-γερμανική ταινία του Ντέιβιντ Χολάντερ, με τους Άστον Κάτσερ, Μισέλ Φάιφερ, Κάθι Μπέιτς.

Μετά τη δολοφονία της αδερφής του, ένας νεαρός παλαιστής επιστρέφει στο πατρικό του και συνδέεται με μια ώριμη γυναίκα της οποίας ο σύζυγος έχει επίσης δολοφονηθεί.

Η τριάδα των πρωταγωνιστών δείχνει να κατανοεί την πρώτη ύλη (ένα διήγημα του Ρικ Μούντι), η οποία αναπτύσσει τους χαρακτήρες μέσα από τη δοκιμασία του πένθους και της εμπλοκής με το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Αλλά ο προερχόμενος από την τηλεόραση Ντέιβιντ Χολάντερ («The Cleaner», «Heartland») είναι πιο απασχολημένος με τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας μελαγχολίας και απελπισίας.


ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 51 

MEGA 01.15
Περιπέτεια, 2007 (Έγχρ.), 96'

SHOWDOWN AT AREA 51. Αμερικανική ταινία του Σι Ρόμα, με τους Τζέισον Λόντον, Τζίτζι Έτζλι, Κρίστα Κάμπελ.

Δύο εξωγήινοι, ο ένας καλός και ο άλλος κακός, προσγειώνονται στην πραγματική περιοχή 51 με σκοπό να εντοπίσουν ένα καταστροφικό όπλο.

Θα σας κάνει να γελάσετε περισσότερο από το «Μη Σπρώχνεις, Έρχομαι».


ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥ 

STAR 01.45
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 84'

CYBORG SOLDIER. Αμερικανο-καναδική ταινία του Τζον Στεντ, με τους Ριτς Φράνκλιν, Μπρους Γκρίνγουντ, Τίφανι Θίσεν.

Ένας στρατιώτης-cyborg το σκάει από το εργαστήριο όπου κατασκευάστηκε και αναζητά την αλήθεια για το παρελθόν του (καλώδια δεν ήταν;) με τη βοήθεια ενός σερίφη.

Βιντεοκόπια του «Παγκόσμιου Στρατιώτη» και του «Εξολοθρευτή».


STAR 80

STAR 03.30
Βιογραφική, 1983 (Έγχρ.), 102'

Αμερικανική ταινία του Μπομπ Φόσι, με τους Μάριελ Χέμινγουεϊ, Έρικ Ρόμπερτς, Κλιφ Ρόμπερτσον.

Η ιστορία του φωτομοντέλου Ντόροθι Στράτεν, που ανακηρύχθηκε Playmate του 1979, ήταν ευνοούμενη του Χιού Χέφνερ και δολοφονήθηκε από το ζηλότυπο σύζυγό της.

Ολοκληρώνοντας την ένδοξη καριέρα του («Cabaret», «All That Jazz»), ο Μπομπ Φόσι ξεμπερδεύει νωρίς με το αστυνομικό σκέλος για να επικεντρωθεί στους μηχανισμούς που καταπίνουν κοπελίτσες της επαρχίας όπως ήταν η Ντόροθι. Κι ενώ υπάρχει διάθεση για απομυθοποίηση αυτού του κόσμου των ψευδαισθήσεων και της παρακμής, η Μάριελ Χέμινγουεϊ (κι όχι μόνο) γδύνεται τόσο συχνά, ώστε υπερισχύει η ηδονοβλεψία.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου