Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΕΝΑΣ ΖΟΡΙΚΟΣ ΔΕΚΑΝΕΑΣ

ΕΤ3 20.00
Κωμωδία, 1964 (Α/Μ), 77'

Ελληνική ταινία του Βασίλη Μαριόλη, με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Κούλη Στολίγκα, Μάρθα Καραγιάννη.

Ένας αφελής δεκανέας γίνεται ήρωας όταν ξεσκεπάζει μια σπείρα κατασκόπων και έτσι καταφέρνει να παντρευτεί τη γυναίκα που επιθυμεί.

Άλλο ένα συμπαθητικό one-man show του Χατζηχρήστου.





ΓΑΜΟ-ΜΠΕΛΑΔΕΣ

ALPHA 21.00
Κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 119'

WEDDING CRASHERS. Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Ντόμπκιν, με τους Όουεν Γουίλσον, Βινς Βον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.

Δυο αμετανόητοι εργένηδες έχουν χόμπι να πηγαίνουν απρόσκλητοι σε γάμους για να βρίσκουν εύκολα θύματα για τη λίστα των σεξουαλικών τους κατακτήσεων. Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή, όταν φλερτάρουν με τις κόρες ενός πολιτικού, οι οποίες τους προσκαλούν για σαββατοκύριακο στο εξοχικό τους.

Έχει σεξίστικα καλαμπούρια, κολυμπά σε ένα απόλυτα «χαζοβιόλικο» κλίμα, εναλλάσσει χονδροειδείς καταστάσεις με έξυπνες σατιρικές βολές για τις αντιλήψεις του Αμερικανού για το σεξ και το γάμο ή τα κοινωνικά ήθη της πλουτοκρατίας. Γελάς από την αρχή μέχρι το τέλος, ενίοτε με αμηχανία για τη χαζομάρα αυτών που βλέπεις, όμως είναι μια συντριπτική κωμωδία που οφείλει πολλά στο πηγαίο κωμικό ταλέντο των δύο πρωταγωνιστών του.


ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 104'

THICK AS THIEVES. Αμερικανική ταινία της Μίμι Λέντερ, με τους Μόργκαν Φρίμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ράντα Μίτσελ.

Ένας βετεράνος διαρρήκτης, για να ξεπληρώσει το χρέος του στη ρώσικη μαφία, συνεργάζεται με ένα νεαρό, φιλόδοξο κλέφτη στη ληστεία δυο πολύτιμων αβγών Φαμπερζέ.

Μια ταινία ληστείας χρειάζεται πριν απ’ όλα ένα καλοστημένο κόλπο. Γύρω του περιστρέφεται ολόκληρη η πλοκή, ενώ η σεκάνς του κορυφώνει το σασπένς και ετοιμάζει τις εκπλήξεις που αναπόφευκτα ακολουθούν. Οι «Εντιμότατοι Διαρρήκτες» δεν διαθέτουν τίποτα ανάλογο κι αυτό δεν είναι το μόνο τους πρόβλημα. Η χημεία των δύο πρωταγωνιστών είναι κάκιστη, η Ράντα Μίτσελ εντελώς διακοσμητική, το στήσιμο του ριφιφί βαρετό και οι σεναριακές αυθαιρεσίες αμέτρητες. Έρχεται, τέλος, και η διπλή χαζοανατροπή του φινάλε και καταλαβαίνεις γιατί η ταινία έκανε σε ΗΠΑ και Αγγλία πρεμιέρα κατευθείαν στο DVD.


ΑΝΤΙΟ ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ

ΕΤ1 22.30
Δραματική, 2006 (Έγχρ.), 91'

FARVAL FALKENBERG. Σουηδική ταινία του Γέσπερ Γκάνσλαντ, με τους Νταβίντ Τζόνσον, Χόλγκεν Έρικσον, Τζον Άξελ Έρικσον.

Πέντε παιδικοί φίλοι που έχουν πατήσει πλέον τα 20 περνούν το τελευταίο τους καλοκαίρι στην επαρχιακή πόλη Φάλκενμπεργκ. Όλα κυλούν ανέμελα ώσπου ένα τραγικό συμβάν κάνει ακόμα πιο αβέβαιο το μέλλον τους.

Ταινία-ημερολόγιο για το τελευταίο καλοκαίρι πριν από την ενηλικίωση. Βραβεύτηκε ως καλύτερη ταινία στις Νύχτες Πρεμιέρας.


ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΑΠΕΣ

ΝΕΤ 00.30
Σινεφίλ, 2010 (Έγχρ.), 95'

LES AMOURS IMAGINAIRES. Καναδική ταινία του Ξαβιέ Ντολάν, με τον ίδιο και τους Νιλς Σνάιντερ, Μόνια Τσόκρι.

Ένα εξομολογητικό δράμα πάνω στο ανεκπλήρωτο ερωτικό πάθος. Το βιώνουν η Μαρί με τον Φρανσίς, καθώς γοητεύονται και οι δυο τους από τον καινούργιο φίλο τους Νικολά. Ξεκινούν λοιπόν μαζί του μια παθιασμένη, αλλά φανταστική ερωτική σχέση, διεκδικώντας τον ο καθένας για τον εαυτό του.

Στο ίδιο επιτηδευμένο, υπερσκηνοθετημένο στιλ με το ντεμπούτο του («Σκότωσα τη Μητέρα μου»), ο Ντολάν επιμένει σε μια βαθιά ειρωνική ψυχολογική μελέτη, κλέβοντας ιδέες, πλάνα, ατάκες. Από το «Ζιλ και Τζιμ» και τον Γουόνγκ Καρ-Βάι μέχρι την Νταλιντά και τις σουίτες για τσέλο του Μπαχ, πολύχρωμες εικόνες και ήχοι συνοδεύουν ένα αυτάρεσκο σινεφίλ ταξίδι στο τέλος της αθωότητας. Τα κλεισίματα του ματιού πολλά, τα κινηματογραφικά ευφυολογήματα άλλα τόσα, με την όλο ύφος πόζα να αποδεικνύεται ισχυρότερη της τρυφερής αποστασιοποίησης. Όπως και το πληθωρικό σκηνοθετικό ταλέντο της απέριττης κινηματογραφικής αποτελεσματικότητας.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΛΟΦΟ

STAR 02.15
Τρόμου, 2007 (Έγχρ.), 79'

RETURN TO HOUSE ON HAUNTED HILL. Αμερικανική ταινία του Βίκτορ Γκαρσία, με τους Αμάντα Ριγκέτι, Έρικ Παλαντίνο, Στίβεν Πέισι.

Οι fans του σπλάτερ ας καταπολεμήσουν τη νύστα τους, αφού αυτό το σίκουελ του ριμέικ (χρησιμοποιεί μάλιστα τα σκηνικά του) μιας cult ταινίας τρόμου του 1959 περιέχει μερικές ανατριχιαστικές σκηνές.

Η υπόθεση μπλέκει μια στοιχειωμένη έπαυλη, ένα ανεκτίμητο κειμήλιο και μια συμμορία που το αναζητά σε ένα μείγμα όπου το στιλιζάρισμα του τρόμου από τον σκηνοθέτη (και τεχνικό ειδικών εφέ) έχει προτεραιότητα.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου