Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΚΑΘ’ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ

ΕΤ3 20.00
Κωμωδία, 1958 (Α/Μ), 79'

Ελληνική ταινία του Χρίστου Αποστόλου, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Σμαρούλα Γιούλη, Ράλλη Αγγελίδη.

Ένας βοηθός σε δικηγορικό γραφείο αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει μια νεαρή κληρονόμο που φτάνει από την επαρχία, αλλά η συνάντησή τους καθυστερεί λόγω παρεξηγήσεων.

Μετά από περιπλανήσεις στην Αθήνα και την επαρχία, τραγούδια της Νάνας Μούσχουρη και των Τρίο Καντσόνε, το happy end έρχεται στο τέλος αυτής της ανέμπνευστης κωμωδίας που ούτε ο Ηλιόπουλος μπορεί να διασώσει.



MUSIC AND LYRICS

ALPHA 21.00
Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 96'

Αμερικανική ταινία του Μαρκ Λόρενς, με τους Χιου Γκραντ, Ντρου Μπάριμορ, Χέιλι Μπένετ.

Ξεχασμένος ποπ σταρ των ’80s, πρέπει να γράψει σε μια μέρα ένα επιτυχημένο τραγούδι για την τρέχουσα βασίλισσα της ποπ, ώστε να ξανανέβει στα τσαρτ, και πιστεύει ότι θα τα καταφέρει μόνο με τη βοήθεια της κοπέλας που φροντίζει τα φυτά του.

Υπάρχει μια ελαφρώς καυστική ματιά στο μηχανισμό κατασκευής των σταρ μέσα από την περίπτωση της πιτσιρίκας βασίλισσας της ποπ, όμως στη ραχοκοκαλιά της ταινίας βασιλεύει ένα μετριότατο ρομάντζο, παρά το συμπαθητικό σμίξιμο του παντοτινού γόη Χιου Γκραντ με την Ντρου Μπάριμορ.


ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΦΡΙΚΗΣ 

MEGA 23.30
Τρόμου, 2005 (Έγχρ.), 95'

DEVOUR. Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Γουίνκλερ, με τους Τζένσεν Ακλς, Ντονινίκ Σουέιν, Σάνιν Σόσαμον.

Εκεί όπου το Internet συναντά τον σατανισμό ξεφυτρώνουν σαχλές ταινίες τρόμου, όπως αυτή εδώ όπου ο Ντιν του «Supernatural» βλέπει οράματα θανάτου που συνδέονται με μια ιστοσελίδα.

Βιντεο-φρίκη!


ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ 

STAR 23.50
Θρίλερ, 2007 (Έγχρ.), 98'

BUTTERFLY ON A WHEEL. Αμερικανοκαναδέζικη ταινία του Μάικ Μπάρκερ, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Πιρς Μπρόσναν, Μαρία Μπέλο.

Συνηθισμένο ξεκίνημα για ένα τυποποιημένο θρίλερ: ένας πετυχημένος διαφημιστής, μια όμορφη σύζυγος, κάποιες υπόνοιες για το παρελθόν της σχέσης τους, μια χαριτωμένη κόρη. Κι ένας άγνωστος ψυχοπαθής (;), ο οποίος την απάγει και με την απειλή ενός όπλου δοκιμάζει τις αντοχές του ζευγαριού.

Από την αδέξια στημένη πρώτη σκηνή στη διαφημιστική εταιρεία συνειδητοποιείς ότι κάτι περίεργο τρέχει μ’ αυτήν την περιπέτεια αγωνίας, κανείς όμως δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τη συνέχεια. Η πλοκή ξεκουρδίζεται εντελώς, καθώς η μία εξωφρενική ιδέα διαδέχεται την προηγούμενη, οι ανατροπές δεν αιφνιδιάζουν ούτε τηλεθεατή της μεσημεριανής τηλεοπτικής ζώνης, είσαι βέβαιος ότι ο Τζ. Μπάτλερ θα αρχίσει όπου να ’ναι να φωνάζει: «This is Sparta!» (αν όχι εκείνος, σίγουρα εσύ), κι όλα αυτά πριν από το τραγελαφικά ανόητο φινάλε.


ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

ΝΕΤ 01.00
Περιπέτεια, 2005 (Έγχρ.), 90'

DREAMING LHASA. Αγγλο-ινδική ταινία των Ριτού Σαρίν και Τενζίνγκ Σονάμ, με τους Τενζίν Τσόκι Γκιάτσο, Τζάμπα Καλσάνγκ, Τενζίν Τζίγκμε.

Μια Αμερικανίδα ντοκιμενταρίστρια ταξιδεύει στην ινδική πόλη όπου έχουν καταφύγει εξόριστοι από το Θιβέτ και εκεί γνωρίζει έναν πρώην μοναχό.

Μόνο για όσους νομίζουν πως έχουν ανακαλύψει το νόημα της ζωής στη γιόγκα και στα γκότζι μπέρι.


ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 2

STAR 01.30
Τρόμου, 2005 (Έγχρ.), 110'

THE RING 2. Αμερικανική ταινία του Χιντέο Νακάτα, με τους Ναόμι Γουότς, Ντέιβιντ Ντόρφμαν, Σίσι Σπέισεκ.

Ύστερα από την επιτυχία του πρώτου αμερικανικού ριμέικ, ο δημιουργός της ιαπωνικής τριλογίας ξαναβάζει τη Ρέιτσελ και το γιο της να αντιμετωπίζουν το φάντασμα της Σαμάρα.

Αν και αρχικά διατηρεί τη –βασισμένη στο αστυνομικό σασπένς– ατμόσφαιρα τρόμου και αγωνίας, δυσκολεύεται να την απλώσει μέχρι το τέλος, προτιμώντας μια υποτονική εκδοχή του «Εξορκιστή». Όσο για το δίλημμα της ηρωίδας να γίνει... Μήδεια, είναι παρατραβηγμένο και ίσως επικίνδυνο να τίθεται.


ΡΑNTΕΒΟΥ ΓΙΑ… ΤΡΕΙΣ

ANT1 03.30
Κωμωδία, 2008 (Έγχρ.), 145'

Αμερικανο-ινδική κομεντί του Ταρούν Μανσουκανί, με τους Πριγιάνκα Τσόπρα, Αμπιζέκ Μπαχτσάν, Τζον Έιμπρααμ.

Πάνε δυο χρόνια που ο ΑΝΤ1 μάς σύστησε το σύγχρονο Μπόλιγουντ και τώρα επαναλαμβάνει αυτές τις στα όρια του cult ταινίες. Δύο νεαροί αναζητούν διαμέρισμα στο Μαϊάμι και όταν βρίσκουν το ιδανικό παριστάνουν το γκέι ζευγάρι ώστε η πανέμορφη ιδιοκτήτριά του να δεχτεί να συγκατοικήσει μαζί τους.

Για να δικαιολογήσει την… μπόλιγουντ διάρκειά της αυτή η σεξοκωμωδία τραβάει στα άκρα τις παρεξηγήσεις. Το εντελώς κλισέ σενάριο διεκπεραιώνεται από πανέμορφους ηθοποιούς σε μια πόλη που θυμίζει σκηνικό φωτογράφησης της Abercrombie. Όσο για το ευαίσθητο στοιχείο της ομοφυλοφιλίας, μην περιμένετε αντιμετώπιση διαφορετική από μια αντίστοιχη ελληνική παραγωγή.


ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΘΗΡΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

STAR 03.45
Κωμωδία, 1983 (Έγχρ.), 91'

NATIONAL LAMPOON’S VACATION. Αμερικανική ταινία του Χάρολντ Ράμις, με τους Τσέβι Τσέιζ, Μπέβερλι ντ’ Άντζελο, Τζούλιετ Λιούις.

Το ταξίδι της οικογένειας Γκρίσγουολντ για διακοπές σε ένα θεματικό πάρκο στην Καλιφόρνια εξελίσσεται σε περιπέτεια.

Ξεκαρδιστική κωμωδία που έγραψε ο Τζον Χιουζ και απεικονίζει –κάπως ξεπερασμένα– τη μέση αμερικανική οικογένεια.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου