Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι «σταύρωσαν​» τον Γιώργο Παπανδρέου και ποιοι τον Παπαδήμο


Μια απλή σύγκριση των δυνάμεων των κομμάτων με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την προανακριτική επιτροπή οδηγεί σε τέσσερα συμπέρσματα:


*Πρώτον, ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έπεισε κανέναν, γι αυτό και τον έστειλαν στην προανακροτική σχεδόν όλοι οι βουλευτές

*Δεύτερον, ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος τα πήγε καλύτερα του αναμενομένου, με αποτέλεσμα οι εναντίον του ψήφοι να είναι 124 – όταν οι βουλευτές που δε μετέχουν στην κυβερνητική πλειοψηφία είναι 134. Δηλαδή, πήρε 12 «καταδικαστικές» ψήφους  λιγότερες

*Τρίτον, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλούς απέναντί του. Ακριβώς 80 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του, όταν το άθροισμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και των Χρυσαυγιτών είναι 36. Με δυο λόγια 44 βουλευτές (από τα άλλα κόμματα) συντάχθηκαν με την παραπομπή του.

*Τέταρτον, ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει, επίσης πολλές αντιπάθειες. Του έριξαν «μαύρο» 63 βουλευτές, ενώ ήταν μόνο στην πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής -όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου. Δηλαδή, ψήφο παραπομπής του έριξαν άλλοι 27 από τα άλλα κόμματα.

(aixmi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου