Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΗΔΕΝ

ΕΤ3 20.00
Κωμωδία, 1967 (Α/Μ), 80'

Ελληνική ταινία του Στέλιου Ζωγραφάκη, με τους Μίμη Φωτόπουλο, Σωτήρη Μουστάκα, Τάκη Μηλιάδη.

Οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Κολωνάκι κάνουν τα πάντα για να διώξουν ένα νέο ένοικο επειδή εκείνος ανήκει στη λαϊκή τάξη.

Μεταφορά του θεατρικού έργου του Χρήστου Γιαννακόπουλου «Μια τσουκνίδα στις βιολέτες», όπου στιγματίζεται μέσα από φαρσικές καταστάσεις ο σνομπισμός μιας ανύπαρκτης ανώτερης τάξης.



Η ΜΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ

ALPHA 21.00
Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 102'

BECAUSE I SAID SO. Αμερικανική ταινία του Μάικλ Λέμαν, με τους Νταϊάν Κίτον, Μάντι Μουρ, Τομ Έβερετ Σκοτ.

Επαναλαμβάνοντας διαρκώς τα ρόλο της κομψής, υστερικής, αλλά κατά βάθος καλόκαρδης πενηντάρας –ή εξηντάρας πλέον– η Νταϊάν Κίτον έχει πάψει προ πολλού να είναι αστεία. Εδώ, ως υπερπροστατευτική μητέρα η οποία προσπαθεί να βρει τον ιδανικό άντρα για τη μικρότερη από τις τρεις κόρες της, συμπεριφέρεται σαν καρικατούρα της ίδιας της της περσόνας σ’ ένα ανεξέλεγκτα νευρωτικό one woman show.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν είχε να δουλέψει πάνω σε ένα έστω στοιχειωδώς ικανοποιητικό σεναριακό υλικό, αφού ολόκληρη η ίντριγκα της αφόρητα κοινότοπης αυτής κομεντί αφορά στο εξής: ποιον θα διαλέξει η μικρή Μίλι ανάμεσα σ’ έναν μποέμ κιθαρίστα κι έναν ευκατάστατο αρχιτέκτονα τον οποίο επέλεξε η μάνα της; Έλα μου ντε… Για να σας βοηθήσω, όμως, θα σας αποκαλύψω ότι μετά από όλες τις κλισέ παρεξηγήσεις, τους αναπόφευκτους χωρισμούς, τις χιλιοϊδωμένες κωμικές σκηνές και τις αναμενόμενες συμφιλιώσεις, ο έρωτας –ποιος θα το περίμενε;– τελικά θριαμβεύει.


THE GATHERING 

MEGA 23.30
Θρίλερ, 2007 (Έγχρ.), 178'

Αμερικανο-καναδική τηλεταινία του Μπιλ Ιγκλς, με τους Πίτερ Γκάλαχερ, Τζέιμι-Λιν Σίγκλερ, Κρίστιν Λίμαν.

Αναζητώντας τη γυναίκα του που έχει εξαφανιστεί ένας γιατρός μπλέκεται στον… υπόκοσμο των μαγισσών της σύγχρονης Νέας Υόρκης.

Σαχλή τηλεταινία (φτιαγμένη από το Lifetime, το «κανάλι της νοικοκυράς») που απευθύνεται μόνο σε όσους δεν έχουν ξαναδεί θρίλερ.


ΑNAZHTΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΡΩΑ 

STAR 23.50
Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 94'

HERO WANTED. Αμερικανική ταινία του Μπράιαν Σμρτζ, με τους Ρέι Λιότα, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Νόρμαν Ρίντους.

Στο δρόμο για τα ράφια του DVD club ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ εκδικείται τον ληστή που τον τραυμάτισε, αλλά οι σύντροφοι του δεύτερου τον καταδιώκουν για να πάρουν εκδίκηση με τη σειρά τους.

Αναζητώντας, λοιπόν, όχι τον ήρωα, αλλά το νόημα σε δύο εκδικήσεις στη διάρκεια μιας ταινίας.


ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ 

NET 01.00
Δραματική, 2010 (Έγχρ.), 90'

SINS OF THE MOTHER. Αμερικανο-καναδική τηλεταινία του Πολ Κάουφμαν, με τους Τζιλ Σκοτ, Νικόλ Μπιχάρι, Μαρκ Γουόρντ.

Μια φοιτήτρια εγκαταλείπει τις σπουδές της για να επιστρέψει στη γενέτειρά της κοντά στην αλκοολική μητέρα της.

Γυναικεία τηλεψυχοθεραπεία, με μια πρωταγωνίστρια που σαφώς την προτιμάμε ως τραγουδίστρια.


Η ΟΜΙΧΛΗ

(Βαθμολογία Armageddon: 3.5/5 - Πρόταση Ημέρας)

STAR 01.45
Τρόμου, 2007 (Έγχρ.), 127'

THE MIST. Αμερικανική ταινία του Φρανκ Ντάραμποντ, με τους Τόμας Τζέιν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρι Χόλντεν.

Κολλημένος με τον Στίβεν Κινγκ, ο Φρανκ Ντάραμποντ χρωστάει το μεγαλύτερο μέρος της φιλμογραφίας του («Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», «Το Πράσινο Μίλι» και η μικρού μήκους «The Woman in the Room») στο διάσημο συγγραφέα. Το παράδοξο είναι ότι η «Ομίχλη» αποτελεί την πρώτη του ταινία τρόμου, η οποία εξελίσσεται σε μια πόλη δίπλα σε στρατιωτική βάση, που καλύπτεται ξαφνικά από πυκνή ομίχλη. Καθώς μια ομάδα κατοίκων αποκλείεται σε ένα σούπερ μάρκετ, μια ξεκάθαρη πολιτική παραβολή πηγαινοέρχεται ανάμεσα σε μεταλλαγμένο δράμα δωματίου και ένα αλά «Ξύπνημα των Νεκρών» αιματοβαμμένο θρίλερ.

Η κοινωνία του φόβου, ο μιλιταρισμός και ο θρησκευτικός φανατισμός μπαίνουν στο στόχαστρο του Ντάραμποντ, ο οποίος, για να διαχειριστεί τα «μηνύματά» του, σχηματοποιεί υπερβολικά τη δραματουργία του. Οι εύκολες σκηνές φρίκης και οι αδέξιες ερμηνείες δυσκολεύουν περισσότερο τα πράγματα, που παίρνουν απροσδόκητη τροπή στο (πολλαπλών αναγνώσεων) σοκαριστικό φινάλε.


SLEEPWALKING

ΑΝΤ1 03.30
Δραματική, 2008 (Έγχρ.), 101'

Αμερικανο-καναδική ταινία του Μπιλ Μάερ, με τους ΆνναΣοφία Ρομπ, Σαρλίζ Θέρον, Νικ Σταλ.

Απλοϊκά παρουσιασμένο δράμα για την παιδική κακοποίηση και εγκατάλειψη, αλλά και για τους τύπους που η ζωή έχει σπρώξει στο περιθώριο, με παραγωγό (και πρωταγωνίστρια) τη Σαρλίζ Θέρον, η οποία δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από το να εξασφαλίσει στην ταινία μια θέση στο πρόγραμμα του Sundance. Η δωδεκάχρονη Τάρα, εγκαταλειμμένη από την ελαφρών ηθών μητέρα της βρίσκει καταφύγιο στη σχέση με τον θείο της Τζέιμς, ο οποίος κινείται στη ζωή σαν υπνοβάτης.

Σαν υπνοβάτες κινούνται επίσης ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης, ο πρώτος με την επεξηγηματική σκιαγράφηση των χαρακτήρων και ο δεύτερος προσπαθώντας να διαφύγει απ’ το δράμα προς την αισιοδοξία. Και ναι, η Θέρον ανάβει τσιγάρο ώστε να βεβαιωθούμε ότι εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου