Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ

STAR 22.00
Θρίλερ, 2009 (Έγχρ.), 130'

THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON. Αμερικανική ταινία του Κρις Γουέιτζ, με τους Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τέιλορ Λότνερ.

οι καινούργιες περιπέτειες της Μπέλα και του Έντουαρντ, ο οποίος περνά τώρα σε δεύτερο πλάνο, προσεγγίζονται σαν ένα τυπικό μελοδραματικό χολιγουντιανό ρομάντζο ενισχυμένο με γερές δόσεις σασπένς.


Ερωτικά απογοητευμένοι ήρωες, φθινοπωρινή μελαγχολία, αφήγηση off βγαλμένη από σχολικό λεύκωμα, αργή κίνηση κι ένα πιασάρικο ποπ σάουντρακ-φόντο σε κάθε τρυφερή ή μη σκηνή. Μια κομφορμιστική σοβαροφάνεια στα όρια του κιτς κυριαρχεί σε κάθε κίνηση και ατάκα και τα πράγματα μοιάζουν –οριακά– υποφερτά μόνο όταν αρχίζει η δράση. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της αφορά σίγουρα το σκοτεινό ρόλο του Τζέικ, ενώ η γνωριμία μας με τους Βολτούρι και η «θεαματική» ιταλική σεκάνς είναι μάλλον απογοητευτικές. Στο τέλος όλα φαίνονται να ξεκινούν από την αρχή, παραπέμποντας την απάντηση που βασανίζει αυτό το αλά «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ρομάντζο (ο έρωτας κόντρα σε κάθε κοινωνικό νόμο) στο επόμενο επεισόδιο.


URO

NET 01.00
Αστυνομική, 2006 (Έγχρ.), 104'

Νορβηγική ταινία του Στέφαν Φαλντμπάγκεν, με τους Νικολάι Κλέβε Μπροχ, Αχμέντ Ζεγιάν, Άνε Νταλ Τορπ.

Ό,τι θα περίμενες από μια σκανδιναβική αστυνομική ταινία. Δηλαδή, σκοτεινιά και ακρότητες στην ιστορία ενός μυστικού αστυνομικού που προσπαθεί να διεισδύσει σε μια επιχείρηση εμπορίας ναρκωτικών.

Το παρελθόν του, μυστηριώδες, παραμένει κρυφό για αρκετή ώρα ώστε να δικαιολογηθεί η συμπεριφορά του και οι απότομες ανατροπές, αλλά έτσι δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά γι’ αυτόν, αφήνοντας τον περιφερειακό χαρακτήρα του Μπγιορν Φλόμπεργκ να αλωνίζει και να κλέβει τις σκηνές σαν… Τζακ Νίκολσον.


ΑΦΟΣΙΩΣΗ

STAR 03.15
Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 95'

DEDICATION. Αμερικανική ταινία του Τζάστιν Θερού, με τους Μάντι Μουρ, Μπίλι Κράνταπ, Τομ Γουίλκινσον.

Ένας συγγραφέας παιδικών βιβλίων που αντιμετωπίζει διάφορα ψυχολογικά προβλήματα συνεργάζεται για την εικονογράφηση του καινούργιου του βιβλίου με μια γυναίκα όταν πεθαίνει ο μόνιμος συνεργάτης και καλός του φίλος.

Χίπστερ κομεντί που προσπαθεί να φτάσει μέσα από έκθεση ιδιορρυθμιών και πόζες σε μια ουσία στην οποία φτάνουν πιο γρήγορα οι δύο πρωταγωνιστές με τη χημεία τους.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου