Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αγρια συμπλοκή ρομά-κατοίκων Αιτωλικού - Στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ και ο Μπαρμπαρούσης


Μια συμπλοκή δύο τσιγγάνων με δύο κατοίκους του Αιτωλικού εξελίχθηκε σε «σύρραξη» έξω από το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου συγκεντρώθηκαν πολίτες «οπλισμένοι» με καδρόνια και μετέπειτα στον καταυλισμό όπου μπήκαν φωτιές και εκτιλύχθηκαν νέα επεισόδια. Στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ έφθασαν και μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.


Σύμφωνα με το agriniopress.gr, όλα ξεκίνησαν όταν συνεπλάκησαν δύο τσιγγάνοι με δύο κατοίκους του Αιτωλικού με αποτέλεσμα ένας από τους κατοίκους να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο κεφάλι.

Η είδηση του τραυματισμού προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων του Αιτωλικού οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου κρατούνταν οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου.

Μάλιστα, οι οργισμένοι κάτοικοι που κρατούσαν στα χέρια τους καδρόνια πήραν στο κυνήγι έναν τσιγγάνο που βρέθηκε στο σημείο και ο οποίος για να τους ξεφύγει αναγκάστηκε να μπει τρέχοντας στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Μεσολόγγι και η ομάδα των εξαγριωμένων κατοίκων έφυγε από το Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού και πήγε στον οικισμό των τσιγγάνων όπου εξελιχθηκε νέα συμπλοκή. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δύο σπίτια του καταυλισμού παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μετά την μεταφορά των συλληφθέντων στο Μεσολόγγι ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων πήγε στον οικισμό των τσιγγάνων, λίγο πριν το Κέντρο Υγείας και κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπήκε φωτιά σε δυο οικίσκους που παραδόθηκαν στις φλόγες!

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο κλήθηκαν και ενισχύσεις, κυρίως από το Αγρίνιο. Ετσι τα επεισόδια σταμάτησαν και δεν επεκτάθηκαν στο εσωτερικό του οικισμού.

Εκτός από την Αστυνομία, όμως, στο σημείο, έφθασαν σε χρόνο ρεκόρ και μέλη της Χρυσής Αυγής , καθώς και ο βουλευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος, μάλιστα, σε δηλώσει του ανέφερε πως «Οι τσιγγάνοι πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται σαν πολίτες» ενώ ζήτησε από τους θεσμικούς φορείς να τηρήσουν την νομιμότητα.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr έχουν γίνει ήδη τρεις προσαγωγές ατόμων για την επίθεση και τον τραυματισμό του νεαρού το πρωί, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και νέες προσαγωγές για τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Στο σημείο κοντά στον οικισμό των τσιγγάνων παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι την νύχτα θα βρίσκονται εκεί διμοιρίες, ώστε τα επεισόδια να μην επαναληφθούν.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου