Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αυτό είναι το πιο λεπτό ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ (Εικόνες)

Το CST-01 είναι το πιο μικροσκοπικό ρολόι του κόσμου έχει πάχος μόλις 0,80 χιλιοστά και ζυγίζει με το ζόρι 12 γραμμάρια, περίπου όσο ένα μικρό νόμισμα.


Μάλιστα, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε gadgets ιστοσελίδα slashgear.com, δεν πρόκειται για ρολόι μικρής ποιότητας καθώς διαθέτει οθόνη τεχνολογίας e-ink η οποία μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει, ενώ φορτίζει χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία «μικροενεργειακών κυττάρων» (micro energy cells).
Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Central Standard Timing (CST), ενώ ο μικροσκοπικός του μηχανισμός είναι προϊόν της SEIKO.

Απαιτούνται μόλις 10 λεπτά για μία πλήρη φόρτιση, ενώ, το ρολόι υπολογίζεται ότι μπορεί να αποφορτιστεί και να επαναφορτιστεί 10.000 φορές. Η διάρκεια ζωής του φτάνει τα 15 χρόνια.
Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Το κόστος απόκτησής του, μέσω παραγγελιών στο Διαδίκτυο, δεν ξεπερνά τα 129 δολάρια.

Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Central Standard Timing (CST). Τόσο η κατασκευή όσο και η συναρμολόγηση του ρολογιού γίνεται στις ΗΠΑ.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου