Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κόψτε το κάπνισμα για να μειώσετε το άγχος


Οι καπνιστές που καταφέρνουν να σταματήσουν την κακή συνήθεια του τσιγάρου, μειώνουν, μετά το κόψιμο του καπνίσματος, και τα επίπεδα άγχους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στη Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχιατρικής.


Το πόρισμα βασίζεται στη μελέτη της συμπεριφοράς 500 καπνιστών που ακολούθησαν προγράμματα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας στην Αγγλία. Στους 68 που κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα μετρήθηκαν «σημαντικά μειωμένα» επίπεδα στρες. Η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη μεταξύ όσων αντιμετώπιζαν προηγουμένως σοβαρές διαταραχές άγχους και διάθεσης.

Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ, της Οξφόρδης του King’s College London και άλλα τονίζουν ότι αποδεικνύεται μύθος η επικρατούσα άποψη πως το κάπνισμα μειώνει το άγχος.

Παρόλα αυτά, επισημαίνουν ότι αν κάποιος με σοβαρή διαταραχή άγχους προσπαθήσει μα δεν καταφέρει να σταματήσει το κάπνισμα, τότε θα δει τα επίπεδα του στρες να αυξάνονται.

Εν τω μεταξύ, ερευνητές του Παγκόσμιου Ταμείου Καρκινικών Ερευνών προειδοποιούν ότι όσοι προσέχουν το βάρος τους θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή και να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνεύματος.

Όπως τονίζεται, τα αλκοολούχα ποτά έχουν τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση θερμίδων πίσω μόνο από το λίπος.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου