Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ο φωτογράφος των προέδρων - Ακυκλοφόρητα στιγμιότυπα από τον Λευκό Οίκο (Εικόνες)


Ο Λευκός Οίκος ανέκαθεν βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ των ΗΠΑ και οι δημοσιογράφοι αγωνίζονταν καθημερινά για να τραβήξουν μοναδικά στιγμιότυπα από τη ζωή των προέδρων. Πρόσφατα ωστόσο, δημοσιεύθηκαν ακυκλοφόρητες φωτογραφίες των πιο γνωστών Αμερικανών προέδρων, συμπυκνώνοντας σε λίγα στιγμιότυπα μία ιστορία 50 χρόνων.


Το βιβλίο με τίτλο «The President's Photographer: 50 Years Inside the Oval Office» κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα και περιλαμβάνει τα πιο σπάνια στιγμιότυπα από τους πιο γνωστούς αμερικανούς προέδρους. Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

JFK

Ο Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι με την κόρη του Καρολιν, σε ιδιωτικό γιοτ στο λιμάνι Χιάνις της Μασαχουσέτης το 1963. Την φωτογραφία τράβηξε ο Σέσιλ Στόουτον

Τζέραλντ Φόρντ

Ο Ντέιβιντ Χιούμ Κένερλι τράβηξε αυτή την εικόνα μία μέρα πριν μετακομίσουν στον Λευκό Οίκο οι Κάρτερς. Κάνοντας μία τελευταία βόλτα στη Δυτική Πτέρυγα, η πρώην πρώτη κυρία, Μπέτι Φόρντ του εξομολογήθηκε ότι πάντα ήθελε να χορέψει στην τραπεζαρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Η πρώην χορεύτρια, έβγαλε τα παπούτσια της, πήδησε πάνω στο τραπέζι, και πήρε μια πόζα για τον φακό.

Λίντον Μπ. Τζόνσον

Ο Σέσιλ Στόουτον έγινε γνωστός από τις φωτογραφίες που τράβηξε τον Κένεντι στο ταξίδι στο Τέξας, παρέχοντας ανεκτίμητα στοιχεία για τη δολοφονία του προέδρου. Ο ίδιος φωτογράφος απαθανάτισε και τον Λίντον Μπ. Τζονσον να ορκίζεται στο Air Force One
O προεδρικός φωτογράφος Γιόιτσι Οκαμότο κρύβεται πίσω από τον Τζόνσον κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου, τραβώντας ένα πραγματικά καλλιτεχνικο στιγμιότυπο.

Μπιλ Κλίντον

Μια σειρά από εικόνες του φωτογράφου Μπομπ Μακ Νέιλι δείχνουν τον Πρόεδρο Κλίντον και την Πρώτη Κυρία να αγωνιούν μαζί, ακούγοντας μια ενημέρωση του AirForce One.

Τζορτζ Μπους

Ο Έρικ Ντράπερ, προσωπικός φωτογράφος του Τζορτζ Μπους, απαθανάτισε την Μπάρμπαρα Μπους με τον πατέρα και τον γιο Μπους στις 28 Ιανουαρίου 2001.

Μπαράκ Ομπάμα

Ο Πρόεδρος Ομπάμα και η σύζυγος του Μισέλ μοιράζονται μία τρυφερή στιγμή στο ασανσέρ του συνεδριακού κέντρου της Ουάσιγκτον το βράδυ των εγκαινίων του το 2009. Η φωτογραφία θεωρείται από πολλούς ως μία από τις πιο εμβληματικές λήψεις του φωτογράφου Πιτ Σούζα.
Λίγες εβδομάδες μετά τα εγκαίνια, ο Πρόεδρος Ομπάμα, η πρώτη κυρία, μαζί με φίλους τους και μέλη του Κογκρέσου φόρεσαν 3-D γυαλιά και παρακολούθησαν το Super Bowl XLIII στο οικογενειακό σινεμά του Λευκού Οίκου.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου