Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κοινό ταμείο επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας-Κατάρ


Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον σεΐχη Χάμαντ μπεν Γιάσεμ αλ Θάνι στη Ντόχα του Κατάρ.


Στη συνάντηση των δύο ηγετών, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, καταγράφηκε η αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα «καθορισμένα» βήματα σε τουρισμό, ενέργεια, ηλεκτρισμό και κατασκευές το επόμενο διάστημα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του ανέφερε πως η χώρα μας προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις, ενώ ο ομόλογός του τού Κατάρ επανέλαβε πως η χώρα του αναζητά σοβαρούς συνομιλητές.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το MEGA, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο σεΐχης του Κατάρ συμφώνησαν στη δημιουργία ενός κοινού ταμείου για επενδύσεις, μια «συνταγή» που είχε προτιμήσει το Κατάρ στη συνεργασία του με την κυβέρνηση της Ιταλίας.

Το «αγκάθι» των διμερών συμφωνιών

Ένα από τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει η όποια μελλοντική συνεργασία των δύο χωρών έγκειται στην τακτική του Κατάρ να ενδιαφέρεται μόνο για διακρατικές συμφωνίες, κάτι που απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το λόγο αυτό, αποχώρησε και η κυβέρνηση του Κατάρ από τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

(iefimerida)

1 σχόλιο:

  1. Ο Σαμαράς είναι ο 4ος Πρωθυπουργός μας που φέρνει τις επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή